Митець з Рівненщини відкрив художню галерею у своєму хліві (ФОТО)

1594 0

Ми у соцмережах:

Фото: Zaxid.net

Учора, 17 вересня, відбулося відкриття художньої галереї «Хлів» у селі Глинськ колишнього Здолбунівського району.

Автором ідеї став митець Олександр Гурістюк, який у 2020 році вирішив облаштувати виставкову залу у хліві свого будинку.

- Стіни з ракушняка – автентичні, на даху замінив лише шифер. Підлоги у хліві не було зовсім, я поклав плитку. Перекриття поміняв і зробив нарешті хороше освітлення, бо я тут працюю, — розповів Олександр Гурістюк на відкритті галереї.

Фото: Галина Данильчук

Як повідомляє "Zaxid.net", у «Хліві» вдалося органічно поєднати модерн і недоторкану автентику. Автор представив близько 20 своїх робіт різних часів, здебільшого жіночих та дитячих портретів.

- Це була моя давня мрія, але вагався, чи потрібно це у селі. Друзям ідея дуже сподобалася, і тепер я радітиму кожному гостю й особисто розповідатиму про галерею усе, що зацікавить, — додав художник.

Фото: Галина Данильчук

Фото: Галина Данильчук

Додамо, що 62-річний Олександр Гурістюк, не маючи професійної художньої освіти, створив близько 500 різножанрових та різностилістичних картин. Він є автором близько 20 виставок в Україні та за кордоном. Його твори зберігаються в приватних колекціях України, Польщі, Франції, Німеччини, Португалії, Ізраїлю, Австралії, США.

Фото: Галина Данильчук

Читайте також: У селі на Рівненщині художник відкриє мистецьку галерею


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також