Міська рада не продовжить у Костополі контракт з багаторічним керівником райлікарні, бо до нього є багато претензій

3904 0

Ми у соцмережах:

Роман Товарницький

Через два місяці, тобто у березні цього року, завершується термін дії контракту з багаторічним керівником Костопільської багатогалузевої лікарні Романом Товарницьким, зятем екс-голови міської ради Євгенія Денисюка.

Йому надіслали поштою кілька листів з попередженням про непродовження контракту, однак жодної реакції з його боку не було. Тож сьогодні,  25 січня,  Романа Товарницького запросили на засідання міськвиконкому, де вручили це повідомлення особисто в руки.
 
Якщо раніше головлікар мав міцний «дах» і майже ніколи не відвідував ні сесій, ні виконкомів, ні комісій та не давав нікому жодних офіційних пояснень, то останнім часом, коли Євгеній Денисюк уже у відставці, Товарницький став більш помітний. Однак це йому не допомогло, повідомляє у Фейсбуці Костопільщина 21 століття.
 
Претензії до нього як головлікаря на засіданні виконкому висловила Наталія Пруцкова, член ГО «Героїв Костопільщини «Ангели на щиті»». Вона часто буває в лікарні та спілкується з пораненими бійцями, які лікуються в Костополі: вони невдоволені харчуванням та забезпеченням ліками і медикаментами. При цьому Роман Товарницький каже, що лікарня повністю забезпечена ліками за протоколами, а харчування він вважає достатнім за нормами лікарні. Головлікар жодного разу не звертався ні до міськради, ні до волонтерських організацій з проханнями допомогти з будь-чим хоча б для поранених бійців. Ліки вони змушені купувати в аптеці самі, поліпшене харчування – якщо хтось про це потурбується поза лікарнею. Митися пацієнти можуть в тазику, бо гаряча вода є лише на харчоблоці.
 
Лунали також претензії щодо поліпшених палат для учасників війни, у яких періодично перебувають якісь люди, але ніколи – не ветерани війни. Військовослужбовці не розуміють сенсу цих палат і табличок на них, проте Роман Товарницький каже, що він їх знімати не буде. Хто насправді лікується у цих палатах, так і не сказав.
 
Не зміг керівник лікарні чітко пояснити в.о. міського голови Сергію Геруку, як організована робота військової лікарської комісії в Костополі, яка видає чи не найбільше в області довідок про непридатність до служби. 
 
Зараз триває державний аудит лікарні, однак за документами у досвідченого функціонера Товарницького усе може виявитися цілком нормально: працювати з паперами він навчився, але не з людьми. 
 
Роман Товарницький категорично відмовився підписувати вручене йому попередження, що  контракт продовжений не буде. Про що комісія одразу склала й підписала акт. Товарницький пішов геть. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також