Мінрегіонбуд дозволив будувати дитсадки у багатоповерхівках

1560 0

Ми у соцмережах:

Фото видання

Новими державними будівельними нормами дозволено розміщення в житлових будинках вбудованих і вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає "Економічна правда" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Зараз для комфорту людей ми в ДБН по дошкільним навчальним закладам прописали норму, що дозволяє проектувати невеликі вбудовані та вбудовано-прибудовані дитсадки на перших поверхах житлових будинків", - сказав Парцхаладзе.

"Сьогодні, на жаль, є проблема, коли не вистачає дитячих садків. Особливо у великих містах, де центральні райони ущільнюються і часто не вистачає місця для розміщення великих окремих дитячих садків. Тому темпи житлового будівництва перевищують розвиток соціальної інфраструктури і потрібно цю ситуацію вирівнювати", - пояснив заступник міністра.

За словами Парцхаладзе, такі невеликі дитсадки будуть зручними для батьків і дітей.

Як повідомили в Мінрегіоні, при розміщенні таких дитсадків повинні обов'язково враховуватися пожежні вимоги з проектування дошкільних навчальних закладів, а також відповідні норми ДБН щодо житлових будинків.

Крім цього, земельна ділянка такого навчального закладу повинна бути відділена парканом і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку.

Організація та озеленення групових майданчиків, ізоляція і освітленість приміщень вбудовано-прибудованого і вбудованого дошкільного закладу повинні відповідати вимогам ДБН щодо захисту територій і будинків від шуму і вимогам «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», затвердженого Міністерством охорони здоров'я.

Крім цього, в нових ДБН щодо дошкільних навчальних закладів вводиться ряд змін для поліпшення комфорту і безпеки дітей. Зокрема, це стосується обов'язкового облаштування інклюзивного простору в приміщеннях і впровадження енергозберігаючих технологій і матеріалів.

Нові ДБН вступають в дію з 1 жовтня 2018 року.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також