Міністр прозвітував: Рівненщина – серед аутсайдерів за темпами ремонту доріг

2872 0

Ми у соцмережах:

Вулиця Оселя у Гощі - одна з перших місцевих доріг, які почали ремонтувати цього року. Проте лише наприкінці липня. Фото - зі сторінки першого заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра у Facebook

Володимир Омелян, міністр інфраструктури, оприлюднив на своїй сторінці у Facebook інформацію про темпи освоєння областями коштів, виділених на ремонт місцевих доріг. Станом на кінець липня Рівненщина мала один з найнижчих показників.

За сім місяців 2018-го Рівненська область відремонтувала доріг лише на 14% від запланованого. Гірші показники лише на Луганщині та Закарпатті (по 13%).

Трохи ліпші показники (15%) – на Черкащині та Полтавщині. Сусідня нам Волинь має 39% освоєних коштів, Житомирщина – 32%.

Натомість, Івано-Франківська область освоїла вже 89% виділених мільйонів, Хмельницька – 77 %, Київ – 77 %, Вінницька – 69%, Чернівецька – 57%.

Нагадаємо, що цього року дороги місцевого значення передали на утримання обласним державним адміністраціям. Рівненська область з держбюджету отримала близько 300 млн грн на їхній ремонт.

Перелік місцевих доріг, які ремонтуватимуть цього року на Рівненщині, можна знайти тут. Обласні посадовці пояснювали, що не встигають з ремонтами, бо досі не проведено всіх тендерів. А затрималися з їхнім оголошенням, оскільки ОДА довго не могла визначитися, який саме департамент візьме на себе обов’язок утримувати місцеві дороги, що раніше були на балансі Служби автомобільних доріг.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також