Мешканка Рівного так продавала намисто, що віддала аферистам 24 тис. гривень

2088 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Ввела персональні дані картки.

У поліції Рівненської області розповіли, як рівнянки продавали сукню та намисто і переказали шахраям понад 30 тисяч гривень:

 - На одному із сайтів безкоштовних оголошень 32-річна жителька обласного центру розмістила інформацію про продаж сукні. Вже за кілька хвилин на один із месенджерів надійшло повідомлення від нібито покупця. Останній запевнив, що потрібно зарахувати спочатку власні кошти, а потім вони повернуться разом із вартістю товару. Додавало впевненості, що покупець погоджувався особисто оформити продаж товару. Через власну необізнаність, рівнянка виконала вимогу псевдопокупця: через вказане шахраями посилання ввела номер банківської картки, термін її дії та CVV-код. Потім натисла «підтвердити» та із рахунку жінки зникли кошти у сумі 2984 грн.

 В аналогічний спосіб аферисти ошукали 36-річну жительку Рівного, яка продавала намисто. Оскільки вона ввела персональні дані картки, то втратила 24490 гривень. За обома фактами триває досудове розслідування.

 Правоохоронці застерігають громадян: ніколи і нікому не можна повідомляти CVV-код картки та термін її дії. У разі продажу чи покупки товару в інтернеті, користуйтеся післяплату. Бережіть свої заощадження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також