Маршрутки на Рівненщині стали б, якби не подорожчали

5121 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

З понеділка мешканці Рівненщини почали більше платити за проїзд у маршрутках. Адже в області почали діяти нові тарифи на перевезення, про які так просили перевізники. Підвищення вартості проїзду пов’язане з пальним, яке на АЗС подорожчало втричі. Нові тарифи на міжрайонні та міжміські перевезення діятимуть на час війни. Якщо буде така можливість, то після скасування воєнного стану влада обіцяє знизити вартість проїзду.

 Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України»:

- З пальним зараз дуже складно. По факту його майже не знайти на АЗС. Тому влада організувала для перевізників заправку, де вартість літра пального складає 63 гривні. Вона знаходиться у провулку Робітничому в Рівному. Оскільки вартість пального через бойові дії подорожчала втричі, то перевізники узагалі нічого не заробляли. Навпаки, працювали у збиток. Але довго така ситуація тривати не могла, бо в перевізників у самих закінчуються заощадження. Про змінні деталі до маршруток я узагалі мовчу. Хоч валюта у нас сильно не подорожчала, проте заблоковано порти, через які до нас і привозили деталі до автомобілів. Через те, що деталей на ринку мало, то відбувся штучний ажіотаж, який призвів до подорожчання деталей.

До війни в області діяв тариф 1 грн 26 коп. за кілометр. Було погоджено, що цей тариф зросте по кожному маршруту. Найбільше подорожчання - це до 1 грн 60 коп. за кілометр. Робили усе для того, щоб зростання вартості квитка для населення складало близько 10%. Тобто якщо проїзд по маршруту був 90 грн, то тепер став 100. Намагалися сильно не піднімати. Однак залишити чинним старий тариф було неможливо. Бо склалася така ситуація, що проїзд або подорожчає, або перевізники просто не зможуть виїхати на маршрути.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також