Магазин, виробничі цехи та контрольний пакет акцій ПАТ: що можна приватизувати на Рівненщині

2725 0

Ми у соцмережах:

Магазин, виробничі цехи та контрольний пакет акцій ПАТ: що можна приватизувати на Рівненщині

На балансі у держави є чимало об’єктів нерухомості, які не використовуються. Проте будь-який актив у воєнний час мав би працювати на поповнення бюджету країни. Фонд державного майна України та його регіональні відділи пропонують приватизувати такі об’єкти: для цього треба взяти участь в електронних торгах у системі «Прозорро.Продажі» та назвати найвищу ціну за відповідний лот.

Що доступно для приватизації в Рівненській області просто зараз?

 - У Сарненському районі, у селі Тинне, можна приватизувати окреме приміщення під магазин. Село належить до Немовицької сільської громади, там мешкають понад 4000 осіб. Об’єкт приватизації на вулиці Лісна, 35, має площу 83 квадратні метри. Сама будівля складена з цегли, фундамент — кам’яний, а покрівля — шифер. В цілому вона у хорошому стані. 

Вартість стартує з відмітки 307,8 тис. грн. Подавати свої цінові пропозиції можна до 15 січня, а онлайн-аукціон в системі «Прозорро.Продажі» заплановано на 16 січня.
 
- У селі Деражне, що є центром сільської громади у Рівненському районі, пропонують приватизувати цілу групу виробничих об’єктів. Вони перебувають на балансі Костопільського лісового господарства. 
 
Зокрема йдеться про: 
 
- цех по виробництву вішаків для одягу загальною площею 851 м2, 
 
- цех переробки площею майже 335 м2,
 
- лісосушилку (майже 158 м2), 
 
- механічний цех (98 м2), 
 
- склад, 
 
- навіс для зберігання готової продукції,
 
- котельню. 
 
Загальна площа об’єкта — понад 2000 квадратних метрів. Стартує вартість на державних електронних торгах зі 182,2 тис. грн.
 
 
- У селищі міського типу Клевань шукають покупців для ще однієї групи інвентарних об’єктів державної власності. Йдеться про майно на балансі того ж лісового господарства – паркетний цех з прибудовами та котельнею загальною площею понад 2200 квадратних метрів. До складу лота також входить обладнання: лінія виробництва, ваги, верстати, станки та інше. Стартова вартість – 1,1 млн грн.

Пропозиції від потенційних власників прийматимуть до 22 січня, а онлайн-аукціони відбудуться 23 січня.
 
 
- Також Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на державні електронні торги пакет акцій Публічного акціонерного товариства «Рівненський радіотехнічний завод». Йдеться про 50 відсотків +1 акцію статутного капіталу. Тобто фактично шукають нового власника контрольного пакета акцій
 
Підприємство розміщене у Рівному на вулиці Данила Галицького, 25. З 2013 року господарську діяльність ПАТ не веде. Електронні торги у державній системі «Прозорро.Продажі» заплановані на 19 січня, заявки можна подавати до 18 січня. Стартова ціна — понад 121,5 млн гривень.
 

Як стати учасником онлайн-аукціону в системі «Прозорро.Продажі»?

Для цього потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», та підготувати необхідний пакет документів. Після цього ви зможете подати заявку на участь і запропонувати свою ціну за той чи інший лот.
 
Учасники торгів повинні оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески. Після перевірки документів переможця та формування відповідного протоколу майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації решту вартості об’єкта, після чого підписує договір купівлі-продажу. Брати участь в е-аукціонах можуть і фізичні, і юридичні особи. 

 

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також