Лавров погрожує Молдові

814 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Росія намагається розхитати політичну ситуацію у Молдові, щоб відвернути увагу міжнародної спільноти від війни в Україні.

Лише так можна сприймати різки заяви міністра закордонних справ Сергія Лаврова, що у Молдова може «повторити долю України», стверджують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Лавров 30 листопада заявив, що Захід нібито хоче використати Молдову у так званій гібридній війні проти Кремля.

Одразу після цього активізувалася проросійська голова молдовського регіону Гагаузія Євгенія Гуцул, яка заявила, що молдовська державна енергетична компанія «Молдовагаз» заблокувала Гагаузії отримання газу від турецького постачальника, з яким проросійський регіональний уряд Гагаузії домовився поза державними контрактами.

Це одразу спростував голова компанії Вадим Чебан, який пояснив, що компанія не має фізичної чи юридичної можливості блокувати постачання газу до Гагаузії.

Президентка Молдови Мая Санду 13 листопада відхилила прохання Гуцул отримати місце у кабінеті міністрів, бо та є членом забороненої проросійської партії «Шор». Цю політичну силу РФ використала для розхитування ситуації у Молдові, поки Конституційний суд не заборонив її.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також