Критикуйте Германа!

1921 2

Ми у соцмережах:

Критикуйте Германа!

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман, виявляється, любить критику, бо вважає, що вона — стимул до ефективнішої роботи кожного управлінця.

Публічний звіт про роботу заступника міського голови Рівного Віталія Германа вперше заслухали депутати міської ради. Вимагав звіту Германа, який позиціонує себе як позапартійний, депутат від БПП «Солідарність» Олександр Чубай. А під час сесії сам же ініціатор влаштував перфоманс, демонстративно одягнувши на очі чорну пов’язку, яка, за його словами, мала символізувати те, що підпорядковані Герману відомства не бачать незаконних забудов у місті.

Попри певну комічність ситуації Герман таки вийшов на трибуну, щоб прозвітувати. Але виявилось, що нікого з депутатів, окрім Чубая, звіт особливо не цікавив. По-перше, робота заступника голови і так є доволі публічною. А по-друге, всі прекрасно розуміли, що таке упереджене ставлення цього депутата саме до Германа — особиста неприязнь, спровокована саме принциповістю заступника міського голови у питаннях самобудів, демонтажем незаконно встановлених гаражів для зберігання автомобілів на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будинків та кіосків, розміщених без дозволу на землях міста Рівного. Тож більшість депутатів не захотіли бути пішаками у власній грі Чубая і залишили сесійну залу.

Тоді ж на сесії так висловився про свого заступника міський голова Рівного

Володимир Хомко:

— Що стосується Германа: посаду він не отримав по протекції. Так, я розумію — є проблема. Але він за рік своєї роботи зробив у разів п’ять більше, аніж його попередники за років вісім. Він налагодив комунікацію з громадськими організаціями, розпочав або продовжив стратегічне планування. Налагодив зв’язки з різними організаціями і різними країнами.

Сам Віталій Герман на таку надмірну увагу депутата Чубая до своєї персони реагує, як і на будь-яку іншу критику, спокійно, лише зауважуючи, що критика має бути конструктивною. Наприклад, щодо зауважень депутата про неефективну роботу міської ДАБІ п.Герман пояснив:

— Органам місцевого самоврядування передали повноваження у сфері архітектурно-будівельного контролю 10 серпня минулого року. Перевірка роботи міської ДАБІ проводилася торік за період з 10 серпня по 31 грудня 2017 року, тобто за перші місяці роботи. Призначений тоді начальник управління Віталій Самчук не зміг належним чином організувати його роботу. Але в управління прийшли перевірені люди: декілька — з управління містобудування та архітектури, інші — в результаті конкурсного відбору. Їм було важко — надто великі навантаження. Тому помилки — закономірні. Важливо інше: виявлені під час перевірки порушення — не настільки великі, щоб надавати їм такого значення. До того ж відповідна реакція з боку міської влади була одразу ж: Віталій Самчук поніс персональну відповідальність, пішовши із займаної посади.

Власне, а що ж у звіті Віталія Германа? Нагадаємо, він як заступник уже рік курує п’ять міських управлінь, а саме: управління містобудування та архітектури, управління Державного архітектурно-будівельного контролю, управління капітального будівництва, управління стратегічного розвитку та інвестицій, управління забезпечення надання адміністративних послуг ( ЦНАП). І без звіту відомо, що створював або ж допомагав започаткуванню та реалізації багатьох проектів. Зокрема, реалізовано проект створення геоінформаційного порталу міста, створено ГО «Агенція сталого розвитку міста», яка займається розробкою Стратегії розвитку Рівного. Наступним етапом роботи агенції стане розробка нового генплану міста.

Серед інших напрямів роботи заступника — координація діяльності з розроблення і винесення на розгляд міської ради та її виконавчого комітету правил благоустрою міста, порядку переведення житлових квартир у нежитлові приміщення, правил розміщення зовнішньої реклами, порядку утеплення багатоквартирних будинків та інших нормативно-правових актів, які стосуються ефективного розвитку міста. Під час реалізації цих проектів було проведено чимало засідань архітектурно-містобудівної ради, публічних громадських обговорень, під час яких рівняни мали змогу висловлювати побажання щодо розвитку і благоустрою свого міста.

Але сам п.Герман вважає головним досягненням те, що за цей час вдалося сформувати команду однодумців, і пояснив чому:

— Це важливо, коли твоїм основним завданням є формування позитивного іміджу Рівного як сучасного та розвинутого обласного центру європейського зразка. Зараз працюємо над реалізацією конкретних завдань — благоустрій правого берега озера Басів Кут, капітальний ремонт вулиць Макарова та Чорновола та інші важливі для міста проекти.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також