Костополю 235: як костопільчани святкували День міста

3463 0

Ми у соцмережах:

Костополю 235: як костопільчани святкували День міста

Один раз на рік – 12 липня – містечко Костопіль стає зовсім-зовсім не таким, як щодня. Цього дня у райцентрі святкують День міста.

Святкування свого 235-річчя Костопіль розпочав з традиційних богослужінь у храмах. У соборі Святих апостолів Петра і Павла у цей день – престольний празник.

Розваги на майдані Шевченка розпочалися з 11-ї ранку. Тут дітям малювали аквагрим, а біля пам’ятника Кобзареві виступали місцеві колективи художньої самодіяльності.

Зранку відкрилися атракціони для дітей. Цього дня на площі можна було покататися на екскурсійному поїзді з ілюмінацією.

Святковий ярмарок простягнувся вулицею Грушевського від площі Шевченка до майдану Незалежності. Торгували сувенірами, українськими віночками, вишиванками, виробами з дерева, глини, а також закарпатськими сирами, виробами з меду та ще багато чим. Нікому цього дня не забракло попкорну та різнобарвної солодкої вати.

А намети з усілякими наїдками, які пропонували кухарі з багатьох українських міст, почали ставити ще звечора напередодні. Ближче до вечора вільних місць не було.

Світлана Богатирчук- Кривко, теж жителька Костополя, розділила з мешканцями радість святкування.

Звідусіль лунає музика, сміх, свято принесло справжню радість як дорослим, так і дітям.

О 18-й з концертної сцени на майдані Незалежності розпочалося урочисте привітання керівництва міста, а також нагородження людей та організацій, які дбають про наше рідне місто і прославляють його.

Відзнаку «Меценат міста» одержало деревообробне підприємство «Свиспан Лімітед» за активне фінансування та реалізацію благодійних і соціальних проектів на розвиток Костополя, підтримку талановитої молоді та спорту. Відзнаку вручили директору підприємства  Юлії Федишин.

Звання «Почесний громадянин міста" отримали багаторічний директор костопільського склозаводу Павло Мадалінський та директор Костопільської школи мистецтв Ігор Стрілецький. 

Одразу після нагородження відбувся розіграш 25 місць для польоту на повітряній кулі, яку на День міста привезла в Костопіль тутешня організація НРУ. 

Музика на головній концертній сцені цього дня лунала з 17-ї до 23:30. Костопільчан та гостей міста, які приїхали на святкування, розважали Роман Скорпіон, гурт «Дуліби», гості з Польщі «Swiateczna kapella», «Mentions», «Співаки»,  а також співачка Лама.

Свято завершилося о 23:30 святковим феєрверком.

@

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також