Кому не можна їсти халву

3887 0

Ми у соцмережах:

Кому не можна їсти халву

Халва не лише втамовує голод, але і нормалізує травлення, заспокоює нерви, знижує ризик інфаркту, однак її можна їсти не всім. Оскільки халва дуже солодка, багато хто думає, що вона складається в основному з цукру, а насправді це не так. Видів халви безліч — тахінна халва (виробляють з насіння кунжуту), соняшникова (з насіння соняшнику), горіхова — на основі арахісу, мигдалю, фісташок, волоського горіха, кеш’ю.

Халва складається з білкової маси (її отримують з насіння або горіхів), підсолоджувача (цукор, патока або мед) і піноутворювача (солодковий корінь, корінь алтея або яєчний білок). Також до складу халви можуть входити різні смакові добавки: ванілін, какао, родзинки.

У чому користь халви? Вона багата рибофлавіном, ніацином, кальцієм, залізом, магнієм, фосфором, фолієвою кислотою. Також містить харчові волокна і мальтозу. За кількістю вмісту білків халва — на одному щаблі з м’ясом. Однак при вживанні м’яса в організмі підвищується рівень холестерину, а вживання халви проходить без будь-яких наслідків, оскільки в її складі присутні лише ненасичені жири.

Єдиний мінус халви — її висока калорійність: у 100 грамах продукту міститься близько 550 кілокалорій.

Користь халви для організму буде помітна при застуді, анемії, інсульті, виснаженні, знесилені сил після тяжкої тривалої хвороби.

А от людям, які хворі на діабет, панкреатит і холецистит, халву варто виключити зі свого раціону. Не можна їсти халву людям з алергією на насіння або горіхи, з яких вона зроблена.

Халву потрібно їсти в помірних кількостях — дієтологи кажуть, що 30 грамів на день цілком достатньо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також