Колись «хлів», нині — майже «Оскар»

1702 0

Ми у соцмережах:

Колись «хлів», нині — майже «Оскар»

Рівненський кінопалац «Україна» відтепер схожий на кінотеатр «Кодак», де щороку вручають «Оскара». Керівництво закладу стверджує, що тут встановлена така ж кіноапаратура, як і у всесвітньо відомому кінотеатрі. Більше мільйона гривень витратила всеукраїнська мережа «Кінопалац», щоб «Україна», яку ще декілька років тому міські депутати називали «хлівом», тепер стала сучасним і комфортним кінотеатром.

Рівненський кінопалац «Україна» відтепер схожий на кінотеатр «Кодак», де щороку вручають «Оскара». Керівництво закладу стверджує, що тут встановлена така ж кіноапаратура, як і у всесвітньо відомому кінотеатрі. Більше мільйона гривень витратила всеукраїнська мережа «Кінопалац», щоб «Україна», яку ще декілька років тому міські депутати називали «хлівом», тепер стала сучасним і комфортним кінотеатром. Від сьогодні фільми у поки що єдиному залі демонструють через цифровий проектор. Апарат, за словами директора кінопалацу Сергія Дем’янкова, відповідає найсучаснішим вимогам кінопрокатного бізнесу. А вимоги ці напрочуд прості — щоб був формат 3D і великий екран для стрічок звичайного формату.

 
Рівненський екран сьогодні, кажуть у кінопалаці, є одним з найбільших в Україні — 8х15 метрів. Хоча у другому залі, відкриття якого заплановано на березень, планують повісити ще більший –12х24 метри. А це вже більше схоже на рідкісний і дорогий формат «IMAX» — в Україні таких кінотеатрів лише три. До речі, від «IMAX» у рівненському кінопалаці, окрім великого екрана, ще й розташування стільців. Вони, нарешті м’які та зручні (про необхідність змінити тут старі радянські стільчики глядачі говорили останні років десять), розташовані під кутом 45 градусів, що також впливає на зоровий ефект від перегляду. Дорогий проектор, ціна якого перевищує мільйон гривень, замовляли у Голландії спеціально під розміри та особливості рівненського залу. Тамтешні спеціалісти навіть дивувалися — як можна у настільки маленькому залі показувати фільми на екрані з такою шириною? Але зробили саме такий пристрій, щоб він захопив усю площу екрана. І разом з окулярами для 3D передали в Україну. За якістю, тобто різкістю та насиченістю кольорів, цифровий проектор в обох форматах значно переважає традиційний плівковий. Хоча використання останнього обходилося кінотеатру значно дешевше, адже плата за фільми на плівках коштує менше, аніж на вінчестерах. Проте адміністрація «України», взявши курс на повне осучаснення, вирішила не економити. Вартість квитків від нововведень зрости не повинна, принаймні на показ у 2D-форматі. Стереокіно, як це заведено в усіх кінотеатрах, буде трохи дорожчим. І, традиційно, ціна залежатиме від місця у залі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також