Klitschko Foundation встановили сучасний спортивний майданчик в Бокіймівському ліцеї на Дубенщині

612 0

Ми у соцмережах:

Klitschko Foundation встановили сучасний спортивний майданчик в Бокіймівському ліцеї на Дубенщині

Прагнення до нових знань – не зупинити. Попри всі труднощі значна частина українських школярів розпочала уроки в очному форматі. У благодійній організації Klitschko Foundation вважають, що найкращий спосіб адаптуватися до занять у класах – це спорт на свіжому повітрі під час перерв. Проєкт «Клич друзів – граймо разом!» покликаний через встановлення нових сучасних спортивних майданчиків у школах популяризувати активний та здоровий спосіб життя.

 Klitschko Foundation вже 20 років втілює проєкти, які підтримують та розвивають молодь у спортивному, інтелектуальному та ментальному напрямках. Щороку в межах проєкту організація отримує тисячі заявок з усієї країни. Бажанню української молоді займатися спортом стає на заваді банальна перепона – відсутність у багатьох закладах належної спортивної інфраструктури. Проєкт має на меті об’єднувати школярів довкола спорту і забезпечує їх умовами для реалізації власного потенціалу.

У 2023 році на конкурс подали 1652 анкети. Щоб перемогти, учасники мали виконати низку вимог. Передусім слід було обґрунтувати гостроту потреби у новому майданчику, а також підтвердити мотивацію учнів та вчителів опановувати нове спортивне обладнання. Серед критеріїв відбору також наявність на території школи укриття та віддаленість від лінії фронту не менше 70 км (з міркувань безпеки).

Профінансувати встановлення майданчиків допомогла благодійна організація #WeAreAllUkrainians, яка в 2022 році у німецькому Гамбурзі провела благодійний футбольний матч на підтримку України. 

Одним з 14 цьогорічних переможців став Бокіймівський ліцей Бокіймівської сільської ради Дубенського району на Рівненщині. 21 вересня на подвір’ї ліцею панував святковий настрій. Поки вчителі та батьки з інтересом розглядали сучасний спортивний майданчик, в очах дітей можна було помітити бажання почати тестувати новий інвентар просто зараз.

Можливості, які надає новий шкільний спортивний куток справді різноманітні: вуличний тренажер, два гімнастичних комплекси, бруси, тенісний стіл, ворота для мініфутболу, волейбольно-тенісні стійки. Klitschko Foundation забезпечили заклад також м’ячами для різних видів спорту, набором для настільного тенісу, фрізбі, ракетками для бадмінтону тощо. З нагоди встановлення майданчика благодійна організація підготувала для учнів спортивні та інтелектуальні конкурси з приємними та корисними призами.

«Молодість – це та пора, коли у тебе багато мрій і ти прагнеш змін у житті країни, але часто стикаєшся з обмеженими ресурсами або скептичним ставленням оточуючих до своїх ініціатив, – розповідає директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча. – Klitschko Foundation вже 20 років допомагає молоді долати ці обмеження, втілювати свої мрії та змінювати своє життя та своєї громади. За цей час ми реалізували понад 160 проєктів для майже 2,5 мільйонів юних українців. З моменту старту проєкту «Клич друзів – граймо разом!» ми встановили 204 спортивний майданчик. Сьогодні цей проєкт не лише про спортивний майданчик, це крок до здійснення нашої мрії – перемоги. Заняття спортом та фізична активність дисциплінують нас і роблять більш стійкими у боротьбі за цю мрію. Всі наші проєкти спрямовані на фізичний, інтелектуальний та емоційний розвиток молоді, яка має надзвичайно відповідальну місію — розбудову нашої країни. Для мене наша діяльність зараз — це інвестиція в наше майбутнє».

Усебічний розвиток молоді є також пріоритетом Бокіймівського ліцею Бокіймівської сільської ради, що на Дубенщині. Сьогодні тут навчаються 172 учні. Це найбільший заклад освіти у громаді – на навчання приїжджають діти з кількох ближніх сіл. 10-12 класи мають історичний профіль. Особливого значення педагогічний колектив та ліцеїсти надають також спортивній підготовці. Крім передбачених навчальними планами трьох годин фізкультури на тиждень, діти також відвідують секції з футболу, волейболу, спортивного орієнтування і туризму тощо. У планах ліцею – відкриття хореографічного гуртка. Учні регулярно беруть участь в змаганнях.

Любов до спорту та активного способу життя дітям прищеплюють вчитель фізкультури Микола Миколайович Рудковський та вчитель історії, тренер Валерій Віталійович Куніцкий. Є серед вихованців закладу і спортсмени-професіонали. Свого часу учнем Миколи Миколайовича був футболіст і тренер, колишній гравець національної збірної України Володимир Гоменюк. Приклад видатного земляка тепер надихає ліцеїстів до власних звершень.

У 2019 році Бокіймівський ліцей вже брав участь у проєкті «Посилка успіху» від Klitschko Foundation. Тоді заклад отримав від благодійної організації спортивний інвентар. Тепер ліцей має повноцінний сучасний спортивний майданчик.

«Першим про проєкт «Клич друзів – граймо разом!» дізнався Микола Миколайович. Він і став головним ініціатором та організатором нашої участі в конкурсі. Ми ж усі йому допомагали, – розповідає директорка Бокіймівського ліцею Євгенія Володимирівна Пилипчук. – Вимоги були доволі серйозні, але впоралися завдяки командній роботі – кожен брав на себе відповідальність за якусь ділянку. Ми вірили і надіялися, хоча й розуміли, що є багато шкіл, які теж потребують майданчика. Коли дізналися про перемогу, емоції переповнювали всіх. Урочисте відкриття дуже сподобалося дітям. Організатори підготували цікаву програму: змагання, естафети, призи. Хлопці показали учням, як правильно користуватися новим обладнанням. Це була справді довгоочікувана подія. Дякуємо Klitschko Foundation за свято і за чудовий подарунок для нашого ліцею

* Проєкт «Клич друзів — граймо разом!» реалізується  за фінансової підтримки #WeAreAllUkrainians. Організація зібрала 150 000 євро під час благодійного футбольного матчу у 2022 році за підтримки гамбурзького футбольного клубу @hsv


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також