Класифікація таблеток для очищення і консервування басейну

512 0

Ми у соцмережах:

Класифікація таблеток для очищення і консервування басейну

Басейн - це чудове доповнення приватного будинку і присадибної ділянки. Це місце для відпочинку, а також спосіб охолодитися в літню спеку. Щоб утримувати басейн в чистоті, використовують різні хімічні препарати, які покращують якість води. Вибір засобів для очищення і корекції рН, жорсткості води, залежить від її початкових показників. Тому під час першого очищення часто використовують шоковий метод, коли вводять велику кількість хімікатів, які вбивають не тільки бактеріальну флору, але ще й перешкоджають росту водоростей.

Класифікація таблеток для очищення і дезінфекції басейну 

Метод очищення басейну залежить від початкових показників води і його завантаженості. Має значення, хто купається в басейні. Якщо це діти, таблетки для чищення повинні відповідати більш високим вимогам. Це пов'язано з тим, що шкіра дітей часто відповідає на агресивні препарати алергічними реакціями.  

Існує кілька різновидів таблеток для дезінфекції басейнів:  

♦ На основі хлору

♦ Без хлору  

♦ На основі брому і активного кисню  

На даний момент найбільш поширеними і дешевими вважають препарати на основі хлору з сайту https://aquadoctor.ua/ua/product-category/himiya-dlya-baseynu/attribute-forma-vypuska-tabletki-dlya-baseynu/, які відмінно знищують бактеріальну флору, усувають будь-які біологічні складові, які знаходяться в рідині. Однак іноді цього недостатньо, особливо в тому випадку, якщо в басейн набирається річкова вода. Крім бактерій, в ній знаходяться водорості, які при сприятливих умовах можуть розмножуватися, забарвлюючи воду у зелений колір. Для того щоб перешкодити розмноженню водоростей, вводять спеціальні таблетки, які провокують випадання осаду на дні резервуара. Після очищення цей осад видаляють за допомогою спеціального пилосмоку для басейну.  

Як регулювати параметри рН і жорсткість води? 

Важливим показником, крім дезінфекції є зміна параметрів води. Це коригування жорсткості і рН. У деяких регіонах вода жорстка, включає в себе домішки окису кальцію і магнію. Така вода негативно впливає на металеві предмети, викликаючи появу на їх поверхні вапняного нальоту. У деяких регіонах підвищена кислотність води, тому для її регулювання використовують спеціальні таблетки, які містять луги. Оптимальне значення pH води у басейні становить 7,2-7,4. Саме до таких параметрів очищають воду і насичують її спеціальними компонентами. Перед введенням будь яких препаратів, варто провести хімічний аналіз води. Це дозволить зменшити концентрацію хімікатів та зробить купання більш комфортним.

Для консервації басейну використовують препарати, які дозволяють підготувати чашу до зими. Вони містять велику дозу компонентів, які перешкоджають розмноженню водоростей і бактерій всередині басейну. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також