Кіно в Рівному — мовою оригіналу

2070 0

Ми у соцмережах:

Фото: wikipedia.org

У квітні в центрі міста відновив роботу найбільший кінотеатр Рівного. Через російську агресію в кінопалаці «Україна» майже два місяці не було сеансів. Адже спочатку частина мешканців виїхала з міста, а потім — не у всіх були гроші та настрій на культурне дозвілля. Та й дістати для показу нові кінострічки було неможливо. Втім, власники кінотеатру не сиділи склавши руки, а активно допомагали волонтерам і паралельно шукали можливість відновити кіносеанси. І хоч відвідувачів нині поменшало у порівнянні з довоєнними часами, у кінотеатрі цінують кожного клієнта і готові «крутити» фільми навіть для кількох глядачів.

Сергій Дем’янковСергій Дем’янков, директор кінопалацу «Україна»:

— Через війну мали два місяці простою, відкрилися аж 2 квітня. Починати було дуже важко, адже частина працівників компаній-дистрибуторів роз’їхалася, ми не мали доступу до контенту на електронних носіях, не могли з’єднатися із серверами. Але потрохи справи налагоджуються. Спочатку крутили ті кінострічки, які мали в запасі ще до початку повномасштабного вторгнення. Але поступово входимо в графік і намагаємося отримати все, що можна — як українське кіно, так і новинки зарубіжних блокбастерів, комедії, фільми жахів. Частина фільмів іде мовою оригіналу, адже зробити дубляж студії нині не можуть зі зрозумілих причин — для когось це плюс, а для когось мінус. Якщо фільм іде мовою оригіналу, то внизу обов’язково ідуть субтитри українською.

З причин економії електроенергії ми використовуємо не всі зали. А переважно «Кінг» та «Альфу», іноді підключаємо «Парадиз». На жаль, частину персоналу довелося скоротити, бо працюємо практично у збиток. Тим більше, що працювати як раніше, на повний робочий день, не можемо — адже через комендантську годину змушені підлаштовувати початок і закінчення сеансів так, щоб глядачі потім встигли дістатися додому. Ціни на квитки не піднімали, адже розуміємо, що фінансова ситуація у багатьох рівнян не покращилася. І поки не будемо підвищувати ціни.

Це нелегкі часи для всього кінобізнесу, але закриватися не плануємо. Будемо працювати, щоб якось триматися на плаву і підтримувати колектив. Як і всі, допомагаємо волонтерам та сподіваємося на перемогу — тоді все буде добре.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також