Хліб з цвіллю — «отрута» для організму

2665 0

Ми у соцмережах:

Хліб з цвіллю — «отрута» для організму

Якщо на хлібі з’явилася пліснява, обрізування уражених частинок нічого не дасть — гриби поширюються по всьому виробу

Пліснява на хлібі та хлібобулочних виробах може з’явитися, якщо продукт зберігали довше від його терміну придатності та в неприйнятних для нього умовах. Проте бувають випадки, коли хліб пліснявіє уже на наступний день після його придбання. Причинами цього можуть стати недотримання потрібних санітарних норм виробником, неправильне зберігання продукції, недопеченість виробу тощо.

Якого кольору не була б пліснява на хлібі, їсти таку випічку не можна. І тут не допоможе просто зрізати уражені частини хліба, адже невидимі спори гриба можуть поширюватися по всьому продукту. Також потрібно викидати ті продукти, які торкалися до запліснявілого хліба або лежали з ним в одній упаковці.

Якщо хліб лежить у вас вдома довго, проте видимих ознак плісняви на ньому ще немає — орієнтуйтеся на запах і смак, адже на початковій стадії псування важко помітити перші ознаки.

Якщо ви з’їли маленький шматочок — це може і не вдарити по вашому організму. Проте чим більша кількість такого хліба потрапить у ваш організм, тим небезпечнішими можуть бути наслідки.

Запліснявілий продукт небезпечний тим, що цвіль чинить на наш організм токсичну дію. Сильнішим такий удар буде по здоров’ю тієї людини, яка має ослаблений імунітет.

Вживання хліба з пліснявою в їжу може викликати алергію, а також спричинити різні захворювання. При сильній токсикації організму може виникнути харчове отруєння. У разі виникнення сильного отруєння краще звернутися за медичною допомогою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також