Керівник Вараша просить зберігати у місті тишу і загнати в гаражі мототранспорт

10606 0

Ми у соцмережах:

Керівник Вараша просить зберігати у місті тишу і загнати в гаражі мототранспорт

Міський голова Вараша, міста рівненських атомників, Олександр Мензул закликав земляків не використовувати електроприлади, які створюють шум та тривожать оточуючих.

- Прошу всіх обмежити використання бензопили та мотокоси, а скутери, мопеди, мотоцикли - ставте в гараж! - закликав Олександр Мензул на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вочевидь, таке прохання викликане тим, щоб наші оборонці могли почути «літаючі балалайки» та «мопеди», як охрестили  іранські безпілотники в Україні, які ворог відправляє в Україну.  На іранських безпілотниках стоять прості бензинові двигуни, які  зазвичай  ставлять на великі радіокеровані авіамоделі. Мотор потужністю 50-60 кінських сил розганяє «шахеда» до 150-200 км на годину. Нічого незвичайного в цих агрегатах немає: двотактні двигуни з повітряним охолодженням схожої конструкції встановлюють на мотоцикли, газонокосарки та бензопили. Через особливості конструкції вони видають характерний гучний звук, що брикоче.

Перші ж нальоти показали вразливість «балалайок» навіть у разі враження звичайною стрілецькою зброєю. Куля від автомата Калашнікова, не кажучи вже про зенітний снаряд або осколок ракети, прошиває їх наскрізь. До скарбнички недоліків можна віднести гучний двигун, невелику швидкість польоту та відсутність будь-яких засобів радіоелектронної протидії.

Фахівці, які вивчали уламки дронів, стверджують: заявлена іранцями дальність польоту «шахедів» виявилася завищеною. Незважаючи на те, що в рекламі обіцяли радіус дії в тисячі кілометрів, насправді — не більше 200.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також