iPhone перестав довго тримати заряд: що робити

589 0

Ми у соцмережах:

iPhone перестав довго тримати заряд: що робити

Однією з головних переваг смартфонів є їхня автономність. Завдяки їй ви можете покласти iPhone до кишені та скористатися ним у будь-який потрібний момент. Ємність батареї є важливою характеристикою, що визначає, на скільки часу вистачатиме заряду акумулятора. Звісно ж, можливість тривалого використання смартфона залежить від кількох змінних:

  • яскравості екрана;
  • інтенсивності навантаження;
  • роботи програмного забезпечення;
  • ємності акумулятора.

З часом власники дорогого девайса починають скаржитися на те, що батарея не тримає заряд або розряджається дуже швидко. Не варто звикати до обмежень у використанні пристрою, адже мати iPhone та не користуватися усіма його можливостями та перевагами безглуздо. Цей недолік можна швидко усунути кількома способами.

Перевірте ємність батареї

Літій-іонні акумулятори, що застосовуються в сучасних iPhone, мають багато переваг. Вони є достатньо легкими та компактними, що дозволяє використовувати їх у сучасних тонких пристроях. Батареї не вимагають технічного обслуговування, проте для них характерним є поступове зменшення ємності. Коли ми купуємо новий смартфон, його акумулятор може заповнюватися на всі 100%. Через певну кількість зарядів та розрядів цей показник починає знижуватися – через це скорочується час автономної роботи пристрою. 

Поточну ємність батареї можна перевірити в налаштуваннях iPhone. Відповідно до рекомендацій виробника справним вважається пристрій, у якому батарея спрацьована не більше ніж на 20%. Отже, коли показник ємності переходить межу 80%, варто здійснити його заміну. Кращим рішенням буде придбати оригінальні акумулятори для айфонів. Заміна батареї – це легко, економічно вигідно та чудовий спосіб подовжити термін служби телефону. Просто виконавши цю нескладну процедуру, ви зможете насолоджуватися такою автономністю смартфона, якою вона була в момент покупки.

Певні процеси, що відбуваються в акумуляторі, є незалежними від користувача. Проте вплинути на строк служби батареї все ж таки можна. Для цього варто дотримуватися рекомендацій виробника щодо заряджання пристрою та умов його використання. Небажано користуватися iPhone на морозі або сильній спеці – понад +35 градусів.

Слідкуйте за використанням енергії смартфоном

Навіть коли ви не користуєтеся пристроєм, його енергія може витрачатися. Це відбувається через:

  • постійний пошук мережі в разі, якщо вона є недоступною;
  • фонову роботу певних додатків, що можуть регулярно отримувати та відправляти інформацію;
  • високу яскравість екрана;
  • використання застарілого софту.

Розумний смартфон буде автоматично шукати мережу, а також намагатися під’єднатися до Wi-Fi та Bluetooth у разі, якщо такі опції ввімкнено. У такий спосіб він витрачатиме енергію навіть за умови, що саме зараз ви навіть не доторкаєтеся до гаджета. Саме тому варто постійно вимикати непотрібні опції. А якщо стільникове покриття погане, то краще взагалі перейти в режим польоту. 

У налаштуваннях смартфона можна визначити, які саме додатки споживають ресурс батареї. Наприклад, вони можуть оновлювати вашу геолокацію. Майте на увазі, що такі програми, як карти та погода, не працюватимуть належним чином без Служб визначення місцеперебування. Іншою причиною швидкого зменшення заряду смартфона є фонове оновлення програмного забезпечення. Коли його увімкнено, програми та служби постійно працюють у фоновому режимі, розряджаючи акумулятор вашого iPhone. Перевірте налаштування пристрою, щоб уникнути такої ситуації.

Якщо потрібно подовжити строк використання телефона на одному заряді, відкоригуйте яскравість екрана. Наприклад, ви можете зменшити його без будь-якого дискомфорту ввечері, коли переглядатимете стрічку новин чи дивитиметеся короткі відео. 

Слідкуйте за оновленнями програмного забезпечення iPhone. Виробник періодично вносить суттєві зміни до нього, які можуть впливати на роботу певних програм, що використовують багато ресурсу батареї. 

Отже, якщо ваш акумулятор значно зношений, замініть його на новий та дотримуйтеся перелічених порад для того, аби нова батарея слугувала довше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також