Іменем Муляренка не заробиш

1941 0

Ми у соцмережах:

Олексій Муляренко

Замалий авторитет голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. У цьому днями пересвідчилися шахраї, які від його імені телефонували місцевим бізнесменам і просили переказати кошти дітям-переселенцям. Жоден із тих, кому подзвонили, до банку, «бо губернатор сказав», не побіг.

Як розповів помічник пана Муляренка Андрій Андрощук, дзвінки були цього тижня. Щонайменше трьом підприємцям з області зателефонувала така собі Ірина, представлялася помічницею голови ОДА Олексія Муляренка та «наполегливим тоном» просила їх переказати кошти на благодійний фонд «Надія нації» — для допомоги дітям-переселенцям. Щоправда, номер рахунку, на який потрібно переказати кошти, жінка чомусь не називала. — Один із підприємців одразу перетелефонував до нас, щоб перепитати, чи є в пана Муляренка помічниця Ірина, — розповідає Андрій Андрощук. — Ми подали заяву до правоохоронних органів. Намагалися зателефонувати на номер, з якого жінка телефонувала підприємцям, але він вже вимкнений. Благодійних фондів «Надія нації», як виявилося, є декілька. Як вдалося з'ясувати, благодійні фонди «Надія нації» зареєстровані у чотирьох містах — у всіх різні засновники та директори. Найближчий, львівський, заморожений. А директор запорізького Дмитро Корний розповів, що він теж чув історію, що від імені фонду «Надія нації» телефонують підприємцям. Щоправда, полтавським.

Василь Зелінський, начальник міськвідділу поліції Рівного: — Кілька місяців тому був подібний випадок. Підприємцям телефонували від імені начальника управління фіскальної служби області Дмитра Зайцева і вимагали переказати кошти на певний рахунок, заявляючи, що таким чином їм вдасться уникнути штрафів. З'ясували, що дзвінки тоді надходили зі сходу, з непідконтрольної Україні території. В основному ж шахраї в області обдурюють пенсіонерів. Представляються соціальними працівниками, правоохоронцями. Були випадки, що роми вдавали, що потрапили у ДТП, і просили дати кошти на допомогу. Шахраї часто використовують соціальні бази, які нині у відкритому доступі. Частину зловмисників вже притягнули до відповідальності за статтею 190 Кримінального кодексу України. Більшість з них суд оштрафував (стаття передбачає штрафи 850-1700 грн. — Ред.). Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА, написав на своїй сторінці у Facebook: — Здивувався, що шахраї, прикриваючись моїм іменем, телефонують підприємцям області з наполегливим «проханням» надати фінансову допомогу для дітей-переселенців. Вважаю шахрайські дії на темі допомоги переселенцям зі сходу України та учасникам АТО особливо цинічними та підлими. Переконаний, правоохоронці встановлять цих злочинців і вони понесуть заслужене покарання. Між тим, звертаюся до підприємців Рівненщини з проханням бути пильними та одразу повідомляти про такі випадки мені особисто і негайно звертатися до правоохоронних органів.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також