Її життя залежить від нас

1970 0

Ми у соцмережах:

Її життя залежить від нас

Марія Штиба із Сарн – 22-річна красуня з багатодітної сім’ї, яку в березні цього року підкосив рак. У дівчини гостра В-лімфобластна лейкемія. Позитивна та життєрадісна Маша щиро вірить у видужання. Для цього в неї вистачить терпіння і сил, а от потрібних коштів, майже 100 тисяч доларів, у багатодітної сім’ї немає.

Молода Марія Штиба, попри хворобу, не втрачає позитиву та життєрадісності. Про те, як усе почалося, дівчина розповіла «Сарненським новинам». За її словами, хворобливість вона відчула на початку березня 2018 року:

- Нічого дивного на перший погляд: звичайна втома, а 11 березня піднялась температура, при цьому взагалі ніякого болю в тілі, горлі чи нежитю не було.

Наступного дня здала аналізи. Метушня, всі на нервах. Дивні запитання лікарів: чи були носові кровотечі, скільки разів зупинялася, щоб відпочити, поки піднялася на третій поверх, чи є пітливість, синці на тілі, коли почала втрачати вагу? З перлічених запитань мене взагалі нічого не турбувало. Кровотеч не було, пітливості та синців теж, втому відчула раптово й одразу ж у лікарню та й взагалі я не худнула».

Дівчина опинилась у стаціонарному відділенні Рівненської обласної лікарні

- Перебування в одному приміщенні чотири місяці втомлювали не тільки фізично, але й морально. Медсестри казали, що в мене пальці «в квіточку», – це від кількості проколів для щоденних аналізів. Відчувала постійну втому, відсутність апетиту, головні болі в супроводі з високою температурою. Одноразова маска стала обов’язковим атрибутом, щоб хоча б вийти на коридор, а про вулицю навіть не йшлось.

В липні Марія почала лікуватись у Львові, тоді ж почалися блоки хіміотерапії, які тривають до цього часу. В перервах між блоками їздить додому.

- Відвідувати громадські місця, переохолоджуватися мені суворо заборонили лікарі. Кожного дня вони повторюють: «Потрібно якомога швидше робити трансплантацію кісткового мозку». Я ж не проти, були б гроші, а це 92 тис. доларів.

Пересадку кісткового мозку можуть зробити у Білорусі. Але грошей на операцію ні у дівчини, ні у її родини немає. Охочі допомогти Маші можуть зробити це, дізнавшись її рахунок. В цю новорічно-різдвяну пору люди, як ніколи, починають вірити в дива. Давайте зробимо одне з них реальністю, перерахувавши кошти на рахунок Марії Штиби – 4149 4991 1601 7383


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також