Гурмани мучать тварин

2154 0

Ми у соцмережах:

Гурмани мучать тварин

Напевно, найбільше страждають за смак гусаки, причому страждання їх обраховуються сторіччями. Римляни годували гусаків борошняними галушками. Гусаки галушки не їли, і римляни штовхали галушки пальцями в стравохід. Тепер всередину гусаків проштовхують запарену кукурудзу з добавками жиру, солі й вітамінів. Гусаки кукурудзу теж не дуже люблять, але зі спеціальною штовхальною машинкою сперечатися гусаки не беруться.

Штовхальна машинка для гусаків Напевно, найбільше страждають за смак гусаки, причому страждання їх обраховуються сторіччями. Римляни годували гусаків борошняними галушками. Гусаки галушки не їли, і римляни штовхали галушки пальцями в стравохід. Тепер всередину гусаків проштовхують запарену кукурудзу з добавками жиру, солі й вітамінів. Гусаки кукурудзу теж не дуже люблять, але зі спеціальною штовхальною машинкою сперечатися гусаки не беруться. Європейська рада міністрів начебто стала на захист гусаків, після чого в Німеччині заборонили їх відгодівлю на жирну печінку. Французи запанікували. Їм без жирної печінки і без кінцевого результату цієї самої печінки, страви фуа-гра (паштет з гусячої печінки), ніяк обійтися не можна. Відсутність фуа-гра для француза майже те ж саме, що для українця відсутність сала з цибулею на столі. Росіянам французів шкода, а тому вони через солідарність почали самі розводити гусаків на печінку. Горіхами гусаків, щоправда, не годують, і в мішку гусаків не підвішують, і лапи їх до підлоги не прибивають (хоча хто перевірить?), але дотримуються головного правила печінкового гусаководства — «у тісноті й у жиру». Гусаків тримають дуже тісненько, вони мало рухаються і до третього тижня безкінечного стояння і переїдання активно жиріють. Печінка за рахунок жирових відкладень збільшується з 500 до 1500 грамів і коштує близько 240-300 грн. за кг. Терплять незручності гусаки лише тому, що печінка курок та інших птахів не може накопичувати в собі без шкоди величезні запаси жиру, а печінка перетинчастих може це робити.

Захмелілі свині У Новій Гвінеї папуаси так люблять свиней, що приймають їх за членів сім’ї, і в деяких випадках жінки навіть відкормлюють поросят грудьми. Свиня взагалі сильно схожа на суб’єкта посиленого харчування. Часом її годують тим, чого інша худобина ніколи в житті не одержить. Рідкісні хороші хазяї не напоять свиню перед забоєм вином. У такий спосіб вони не полегшують її муки, а домагаються ніжності свинячого м’яса. У зв’язку з цим стає зрозуміло, що вираз «п’яний як свиня» не має жодних підстав, тому що щойно захмеліла свиня відразу відправляється на той світ і станом алкогольного сп’яніння насолодитися не може. Свиней на сало перед забоєм саджають на дієту. Місяць годують добре, місяць погано, місяць добре, місяць погано. Сало виходить гарним: прошарок жиру, прошарок м’яса, прошарок жиру, прошарок м’яса.

Пиво і яловичина Прагнучи не лише до смакоти, але й до краси продукту, тваринники використовують всі нетрадиційні методи. В японському місті Кобе корів щодня натирають саке і напувають пивом. Хмільні й тому спокійні корови гуляють екологічно чистими луками і без перешкод нагулюють вагу, яку потім оцінюють у 350 доларів за кг. Дешевше, але все одно дорого, у 8 разів дорожче ніж звичайна, коштує яловичина в іншому японському місті. Яловичина ця називається «мармуровою» і отримується завдяки все тому ж пиву. Європа тільки починає освоювати пивну дієту корів, для чого використовує прострочене пиво. Як стверджують скотарі, рівень алкоголю в крові корів не підвищується, а користь від п’яти літрів пива в день у раціоні корівок очевидна. Нашій країні пивні корови не загрожують. У нас навіть прострочене пиво п’ється на ура, і ділити його з коровами ніхто ніколи не буде.

Кролики-акселерати Чимало років минуло з тих пір, як кролятина була визнана лідером з кулінарних якостей і одержала 83 бали, тоді як свиню оцінили в 60, корову — в 75, а курча — у 50. Нещодавно з’явилася технологія з розведення кролика-акселерата. Вона розрахована на великий прибуток і малі витрати. Росте такий кролик 4-5 місяців до 4-6 кг (кролик звичайний тих же показників досягає за 8-10 місяців) і коштує 30 грн. за кг. Кролик-акселерат копітко створений сприятливими умовами розведення. До їх числа входять дуже милі турботи, на зразок наявності нижнього поверху в загоні, на який кролики з верхнього поверху гадять і залишаються завжди чистими. Є і не дуже милі, на зразок підсоленої води, яка викликає почуття голоду, що не припиняється. Та й якість безпосередньо корму теж особлива, яка змушує кролика їсти 80 разів на день. Отож кролики тепер не так багато займаються коханням, скільки їдять. Хоча для пристойної кролиці нормою залишаються 32 кроленя на рік, але ж і їсти колись треба. Коли тільки все встигають?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також