Громадські активісти відхрещуються від недільного віче у Рівному

2735 0

Ми у соцмережах:

Громадські активісти відхрещуються від недільного віче у Рівному

У неділю, 15 березня у Рівному планується проведення Народне віче. Його проведення ініціюють кілька громадських організації Рівного. Цього разу на віче хочуть заслухати звіт про роботу голови Рівненської обласної ради.

У неділю, 15 березня у Рівному планується проведення Народне віче. Його проведення ініціюють кілька громадських організації Рівного. Цього разу на віче хочуть заслухати звіт про роботу голови Рівненської обласної ради. Однак, громадські активісти підозрюють, що цей захід - ніщо інше, як приклад маніпулювання громадською думкою. Журналісти "Чарівне.інфо" запитали у тих, хто робив Революцію Гідності у Рівному, чи справді мають вони причетність до проведення цього заходу.

Вікторія Шинкаренко, волонтер «ДАРу»

Шинкаренкоn

- Участі у недільному віче не приймаємо, й іншим не радимо. Це приклад подвійної гри, внутрішніх розбірок фарсу. От і все.

Дмитро Якимець ГО «Громадський контроль»

Якимець Дмитро

- Під час подій майдану брали активну участь у різноманітних віче. Що ж стосується недільного віче, яке заплановане на 15 березня, то ми тут бачимо присмак політичної розправи. Більше того, для цього хочуть використати формат саме Народного віче, а це абсолютно неприйнятні речі та методи. Звісна річ, що ми у таких заходах участь брати не будемо.

Юрій Лалак, рівненський «Автомайдан»

Юрій Лалак

- «Автомайдан» не має жодного відношення проведення Народного віче. Вцілому, ідея прозорості та відкритості влади- це правильно, але вважаю, що даний випадок- це спекуляція на ідеях Євромайдану. Тому моє особисте відношення до цієї події негативне.

Андрій Токарський ГМ «Опора»

Андрій Токарський

- Ми не є ні ініціаторами, ні організаторами. Віче – це голос народу, водночас воно не має перетворюватись на маніпулятивну річ.

Юрій Лазаревич ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»

Юрій Лазаревич

- Як на мене, Народне віче наразі не зовсім доречне. Я чув про його проведення з інтернету, але до його проведення наша організація не причетна. Знаю, що ті, кілька людей, які організовують захід хочуть почути звіт голови облради Михайла Кириллова. Так от, я був на сесії облради і чув цей звіт, більше того, інформація про це є доступна у ЗМІ. Не бачу проблеми зайти - і прочитати це.

Роман Захарчук, ГО «Поліська Січ»

Роман Захарчук

- Особисто я, та наша організація категорично проти подібних афер та маніпуляцій народною думкою. А тому заявляю, що «Поліська Січ» немає відношення до проведення Народного віче.

Зураб Кантарія, громадський активіст

Зураб Кантарія

- Особисто я не маю відношення до підготовки, чи організації Народного віче. Якщо йде мова, про те, що громадськість хоче, аби влада звітувала- це безперечно добре. Утім, коли цими речами маніпулюють - це принаймні не чесно.

Ярослав Гранітний, «УНСО»

Ярослав Гранітний

- Заявляю, що всеукраїнська «УНСО» не бере участь у Народному віче. Ми не бачимо у цьому жодної потреби. Більше того, я вважаю, що це «мутять» люди, які залишились без підтримки Кириллова.

Сергій Сабо, організація «Пласт»

Сергій Сабо

- Пластуни не мають відношення до Народного віче, яке заплановано не неділю, 15 березня. Хочу наголосити, що як на мене, то зараз активно така форма ніби-то публічності активно використовується псевдо-громадськими активістами для розв`язаня особистих конфліктів чи бізнес-інтересів.

Оксана КРАВЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також