Гранатомети на Рівненщині з доставкою

1531 0

Ми у соцмережах:

Гранатомети на Рівненщині з доставкою

Завдяки війні нелегальний ринок зброї в Україні стає щораз більш насиченим і різноманітним. Бо охочих придбати щось вогнепальне чи вибухове стає більше і вони готові за все платити. І коли бажання заробити під час війни на продажі автоматів, кулеметів чи гранат можна якось зрозуміти, то пропозиція продати протитанкові гранатомети у товарній кількості викликає запитання. Ці запитання слідчі СБУ задаватимуть продавцю, затриманому неподалік Катеринівки Сарненського району. Він особисто привіз замовлені клієнтом чотири гранатомети плюс реактивну гранату типу РПГ-22.

Виявилось, що згадана зброя, за яку продавець просив 40 тисяч гривень, є трофейною, тобто залишеною окупантами на звільненій від них українській території. Згадана «транзакція» не була для продавця першою — наприкінці жовтня він продав у Сарнах автомат АК 12 та понад дві тисячі патронів до нього за 86 тисяч гривень, потрапивши після цього у поле зору правоохоронців. Вдома у підозрюваного знайшли понад 20 різних вибухових пристроїв, які той планував продати — гранати та запали до них, підствольні гранати ВОГ-25, запальники до димових шашок та 600 набоїв різного калібру. Принагідно повідомивши про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Аби торговець зброєю не вийшов на волю та не продовжив свою діяльність, прокуратура запросила рекордну суму застави — 1 мільйон 300 тисяч гривень, яку той, на думку прокурорів, ще не заробив.

Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ Рівненщини:

— СБУ в області провела комплексні заходи з блокування каналу підпільної торгівлі зброєю. Підозрюваний, якого було затримано «на гарячому» неподалік села Катеринівка у Сарненському районі, деякий час перебував під наглядом працівників СБУ, а його незаконна діяльність документувалася. Вже встановлено, що він отримував зброю, яку покинули росіяни, зі звільнених територій завдяки особистим зв’язкам. Потенційними клієнтами фігуранта були представники кримінальних кіл.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також