Горе-рибалки виловили з Рівненщини риби на 43 тисячі гривень

2417 0

Ми у соцмережах:

Горе-рибалки виловили з Рівненщини риби на 43 тисячі гривень

Це всього за місяць.

Свіжою статистикою про браконьєрів поділилися у Рівненському рибоохоронному патрулі. Кажуть, у липні цього року було викрито 32 порушення природоохоронного законодавства, накладено штрафів на суму 1581 грн. Також нараховано збитків на суму 43180 грн, а сплачено - 25585 грн. Вилучено майже 2 кг риби та 15 знарядь лову.

 Для прикладу, під час рейду по річці Стубла поблизу села Серники Вараського району 7 липня було виявлено двох чоловіків, які рибалили забороненим сітним знаряддям  – волоком. Встигли наловити 6 щук. 
 
 - Внаслідок незаконного вилову завдано шкоди рибним запасам на суму 20 808 грн, - підрахували у патрулі.
 
Цього ж дня на річці Стир поблизу Зарічного о 18:52 було виявлено ще трьох громадян, які також ловили рибу у заборонений спосіб - климнею. І вони теж наловили 6 щук.
 
14 липня на річці Устя поблизу Городка у Рівненському районі чоловік рибалив "павуком".  Так само й на річці Горинь поблизу села Метків горе-рибалка використовував сітку, хоча риби цього дня і не спіймав. Іще двох сітколовів на Усті упіймали 16 липня поблизу села Зозів. 

 

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства, - просять інспектори.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також