Голови змінюються — пиво залишається

1859 0

Ми у соцмережах:

Голови змінюються — пиво залишається

Уперше назву «Оберфіхтах» я почув 28 років тому від тодішнього голови міськвиконкому Івана Федіва. Він повідомив, що поїхав туди по гуманітарну допомогу для Рівного. З того часу минула ціла епоха — у Рівному народилося і виросло нове покоління.

А голови нашого чвертьмільйонного міста досі продовжують їздити до крихітного Оберфіхтаха, який має менше п’яти тисяч населення, аби отримати чергову порцію списаного медичного обладнання та посмакувати німецьким пивом. 1990-го міський голова Іван Федів мешкав у «панельці» на Ювілейному та їздив на «москвичі». 2018-го міський голова Володимир Хомко мешкає у власній хатинці та їздить на дорогому іноземному авто. А пива надурняк все одно хочеться… Хоча сам Хомко стверджує, що це не зовсім так.

Микола НЕСЕНЮК.

— Мене запрошував, і дуже давно, міський голова Оберфіхтаха, який керував там 18 років. Він не обраний цього разу і попросив мене приїхати попрощатися, — розповів Володимир Хомко, міський голова Рівного. — Вони з 1991 року привозять у Рівне гуманітарну допомогу. Почали привозити ще при Федіві (міський голова Рівного у 1990-1993 роках. — Ред.). Я переносив цю поїздку декілька разів. Поїхав у Забже, бо мусив, але це по дорозі до Оберфіхтаха. Тож я сумістив поїздку. Їздив за свої власні кошти. На приватному авто, з приватним бензином. І ночував за свої власні кошти. Тому якогось збитку місту не завдав точно. Новообраний голова Оберфіхтаха запросила нас на сніданок безпосередньо у резиденції бургомістра, пригостила баварськими сосисками і пивом. Фантастичні враження від Октоберфесту! Цю поїздку організували вони. Вони знали, що ми приїдемо. Зафрахтували автобус і повезли нас на один день на Октоберфест. Була дуже гарна атмосфера. Я не зловживаю спиртним, пиво не дуже люблю, але цього разу випив пива нормально. Мені сподобалося це свято. Раджу тим, хто не був і має фінансову можливість, поїхати.

На фото з міським головою, зроблених під час його поїздки, був помічений і начальник управління стратегічного розвитку Рівного Сергій Гемберг, який запевнив:

— Ми не відпочивали, це була робоча поїздка. Мене запросив взяти в ній участь міський голова Рівного. В Забже і Оберфіхтаху ми обговорювали можливі спільні проекти розвитку територіальної громади і розвитку міста. Наприклад, Забже має стратегію розвитку міста до 2030 року, яку хочемо розробити й ми. Я консультувався з поляками, як вони її зробили. Забже багато пише міжнародних проектів, і влада міста готова долучити до них і Рівне як партнера. Оберфіхтах — місто-партнер і багаторічний помічник Рівного.

Для мене на посаді начальника управління це була перша поїздка, яка, скоріше, мала ознайомчий характер. Я налагоджував контакти.

Тепер Володимир Хомко чекає у Рівному делегацію з Оберфіхтаху. Як і 28 років тому вони привезуть гуманітарну допомогу…

Записала Дарина ГУЗЕНКОВА. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також