Година для міліціонера

1670 0

Ми у соцмережах:

Година для міліціонера

Вочевидь, і цього року не здивуються рівняни, коли ввечері раптом зникне освітлення на майдані Незалежності та кількох центральних вулицях Рівного. І не тому, що обізнані з ідеями всесвітньої акції "Година Землі", заради якої й вимкнуть світло о 20.30 у суботу. Навпаки, скоріше подумають, що знову неполадки в енергомережі, або ж просто не помітять змін — вулиці й у звичайні дні у Рівному не дуже добре освітлюються.

Про деталі всесвітньої акції, до якої долучиться і Рівне, розповіла Валентина Веремко, начальник міського відділу екології: — О 20.30 у суботу люди по всьому світові вимкнуть світло на одну годину, щоб показати потрібність об'єднаних дій у боротьбі проти зміни клімату. Рівне долучилося до акції "Година Землі" у 2009 році. За ці роки ні критичних зауважень, ні протестів не було. Навпаки, всі акцію сприймають на ура. Щороку ми надсилаємо закладам громадського харчування прохання долучитися до Години Землі, і багато з них погоджуються. Потім зізнаються, що і їм, і відвідувачам дуже сподобалася ідея замінити на годину електричне освітлення свічками. Цього року таку пропозицію ми знову розіслали розважальним закладам Рівного. — На 60 хвилин вимкнуть і освітлення вулиць. Щоправда, не всіх. "Міськсвітло" на годину переведе 40% зовнішнього освітлення Рівного у черговий режим. Повністю зникне освітлення на бульварі та майдані Незалежності, вул. Директорії, частині вулиць Кавказької, Соборної (від вулиці Князя Володимира до вул.Пушкіна), на майдані Магдебурзького права та на території обласної державної адміністрації. Сподіваємось, що рівняни підтримають акцію, навіть якщо й не повністю розуміють актуальність і важливість цієї ідеї. Економічної вигоди від акції немає, зрештою, мета в неї не та, тому скільки можна зекономити електроенергії за годину — ніхто не підраховував. До речі, в період, коли вимикатимуть освітлення, у Рівному посилять чергування міліції. Галина Кульчинська, заступник міського голови: — Думаю, до Години Землі таки долучаться кафе та ресторани міста. У цьому для них є навіть комерційна вигода — все-таки не щоразу своїм клієнтам вони можуть запропонувати такий романтичний відпочинок. Я також до акції долучуся — використаю нагоду посидіти з чоловіком при мерехтінні свічок і попити чаю. Володимир Шишкін, директор ресторану "Фараон": — До Години Землі ми долучимося вперше. Купимо заздалегідь свічки і підготуємо листівки, щоб попередити клієнтів. Сергій Дем'янков, директор кінопалацу "Україна": — Ми, звісно, хотіли б долучитися до Години Землі, проте зробити це складно. Вимкнути освітлення на годину не вийде, бо якщо узгоджувати із сеансами, то витратимо як мінімум години три. Хоча ще домовлятимемося із дистрибуторами, чи вони погодяться підтримати цю акцію. Звісно, можна було б вимкнути освітлення фойє, коли буде трансляція фільмів, проте це суперечитиме нормам безпеки.

Алла САДОВНИК.

Довідка "РВ"

Годину Землі започаткували у 2007 році у Сіднеї (Австралія), коли понад два мільйони людей вимкнули світло на одну годину. Акція перетворилася на екологічний рух, і уже за рік до неї приєдналося більше ста мільйонів людей у 35 країнах. Минулого року до Години Землі долучилося сім тисяч міст зі 152 країн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також