Генератори у Рівному «заправить» осінній спад на АЗС

1281 0

Ми у соцмережах:

Генератори у Рівному «заправить» осінній спад на АЗС

Були побоювання, що через зростаючий швидкими темпами попит на генератори може виникнути брак пального, яким потрібно їх заправляти. Однак на АЗС заспокоюють. Адже збільшення кількості використання генераторів збіглося із сезонним спадом попиту на пальне.

Віталій Першогуба, координатор ТМ «Олас»:

Пального вистачить для усіх. Адже зараз іде сезонне зниження попиту. Завжди, коли настає зима, то якась частина людей стає менше використовувати свій автомобіль. Оскільки люди активно не експлуатують свої авто, то й не приїжджають на АЗС заправлятися. Зазвичай у цей період падіння попиту на пальне становить 20–25%. Тому зростаючий попит на генератори буде компенсований сезонним падінням попиту на АЗС. Скажу більше, що усі АЗС уже давно пристосувалися до нових умов роботи. Всі мережі мають запаси пального. Є й вантажівки, якими у разі потреби привозять пальне з Європи. Також ціни на пальне більш-менш стабільні.

Особисто від себе дам поради власникам генераторів. По-перше, їм ліпше користуватися не 95-ю, а 92-ю маркою бензину. Останній має більшу змазуючу здатність, що важливо для невеликих двигунів, які стоять у генераторах. Так їхня експлуатація буде довшою та трохи дешевшою. По-друге, якщо люди купують генератор для домашнього опалення, то критично звертати увагу на його модель. Треба, щоб ці генератори подавали струм з правильною синусоїдою. Йдеться про коливання струму, який подає генератор. Адже багато генераторів подають модифіковану синусоїду, а вона є згубною для насосів у котлах. Якщо буде подаватися неправильна синусоїда, то чутливе обладнання швидко зламається, а придбати новий насос для котла — це недешеве задоволення. Тим більше, що в наших реаліях його не так легко купити, бо їх привозять з Європи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також