«Генерал» з Рівненщини Україну не покине

12796 0

Ми у соцмережах:

«Генерал»  з Рівненщини Україну не покине

Старшого солдата Михайла друзі та товариші по службі називають "Генералом" (хоча сам він не знає, чому). Тож має відповідний позивний із самого початку служби.

Працюючи оператором газорозподільчої служби в Рівненській області, на робочому місці в нічну зміну з 23-го на 24-те лютого о 04:30 з телевізійних новин дізнався про те, що в країні розпочалася війна. Оскільки його підприємство є важливим об’єктом критичної інфраструктури, у таких умовах усі розуміли, що необхідно ще уважніше виконувати свою роботу, бо від неї багато залежало. Повертаючись зі зміни додому, спостерігав, як із полігона їде військова техніка...

- Панувала гнітюча атфосфера. Усі були на емоціях. Ніхто не міг повірити в те, що відбувалося, – пригадує захисник. – Приїхав додому, заспокоїв дружину й прийняв рішення: якщо викличуть, обов’язково піду воювати, адже мав знання й навички із затребуваної спеціальності: у 2011 році служив навідником-оператором БМП-2, проходив серйозні навчання на Рівненському полігоні.

Уже 25-го числа ввечері йому зателефонували з ТЦК і запросили наступного дня на дев’яту годину з’явитися до них. Уже ввечері того дня Михайло був на пункті постійної дислокації.

Він нині служить у взводі матеріального технічного забезпечення – разом із побратимами дбає, щоб батальйон мав усе, чого потребує, повідомили в Об’єднаному пресцентрі Сил оборони Північного напрямку.

Розповідає, що за цей час навчився добре стріляти з автомата, опанував тактичну медицину: «Під час строкової служби ми не знали, що таке турнікет. Зараз же вміємо накладати швидко й якісно… І озброєння дуже цікаве закордонне… Є чому повчитися».

Змінилися цінності – йому хочеться більше проводити час зі своїми рідними. Планує добудувати свій будинок, виховувати дітей, розвиватися в нових напрямках. Можливо, служитиме далі за контрактом.

- За кордон не збираюся. Хочеться навчатися тут, відбудовувати свою країну, допомагати людям, які цього потребують, - каже Михайло.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також