Гаряча ванна — замість тренування

800 0

Ми у соцмережах:

Гаряча ванна — замість тренування

Якщо вам не подобається бігати або відвідувати спортзал, то гаряча ванна — саме те, що потрібно.

Дослідження вчених з Університету Ковентрі (Великобританія) свідчать, що ця приємна процедура забезпечує ті численні переваги, які дають здоров'ю фізичні навантаження.

Прийом гарячої ванни буде особливо приємним для людей, які терпіти не можуть бігати, їздити на велосипеді або піднімати «залізо» у спортзалі. Виявляється, регулярні гарячі ванни мають ті ж переваги для здоров'я, які приносять фізичні навантаження.

Зокрема, ванни підсилюють кровотік, температуру тіла та рівень серцебиття приблизно так само, як це відбувається при заняттях спортом. Усе це йде на користь серцево-судинному здоров'ю, забезпечуючи ріст клітин і їхнє відновлення.

Гарячі ванни виступають також і в ролі антидепресантів. Серед їхніх переваг також зниження артеріального тиску і запалень, більш надійний контроль показників рівня цукру в крові для людей з діабетом другого типу.

Але вся ця терапія для серця не допоможе позбавитися від зайвої ваги та зміцнити мускулатуру й мінеральну щільність кісток. А це важливі переваги, які дарують тренування. Але, як вважають дослідники, поєднання фізичних навантажень і гарячих ванн або сауни дасть здоров'ю ще більше користі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також