Фонтан на рівненському «Бродвеї» заспіває

2639 0

Ми у соцмережах:

Фонтан на рівненському «Бродвеї» заспіває

У Рівному відремонтують фонтан, що одразу за кінопалацом «Україна» на бульварі Незалежності. Витратять на ремонт рекордну, як для Рівного, суму — півтора мільйона гривень.

Андрій Карауш, директор «Рівнеоблводоканалу»:

— Замовником робіт є міське управління житлово-комунального господарства, а нас найняли як субпідрядну організацію, оскільки саме водоканал багато років експлуатує фонтани, тому ми знаємо всі їх слабкі та проблемні місця. А головне, що маємо відповідну базу спеціалістів, які можуть провести одразу весь необхідний комплекс робіт. Взагалі такі роботи коштують дорожче, але частину із них «водоканал» робить власними силами. Якщо говорити про фонтан, то він у жалюгідному стані. Чаша не герметична і пропускає воду, труби поіржавіли. Вже можу сказати, що після завершення робіт рівняни точно будуть задоволені, оскільки в місті такого фонтану ще не було. Проектом передбачена його повна реконструкція. Заміна насосної станції, яка подає воду на фонтан, самих насосів, станції управління. Труби під землею поміняємо на поліетиленові, а в чаші фонтану зробимо із нержавіючої сталі. Проведемо її герметизацію, щоб не витікала вода. Крім того, цей фонтан буде із підсвіткою та музикою. Комп'ютер, який встановимо, буде регулювати освітлення та висоту подачі води, залежно від ритму музики. Крім того, щоб фонтан не ламали, поруч буде встановлене відеоспостереження.

Святослав Клічук, керівник ГО «За чесний тендер»:

— Закон про публічні закупівлі передбачає, що роботи на суми від 1,5 млн.грн. обов'язково мають відбуватися на конкурсній основі, тобто через тендер, з конкуренцією мінімум двох учасників. На менші суми замовник теж може проводити тендер, якщо хоче зекономити. А коли з'являється інформація, що провели закупівлю напряму, на суму майже 1?499?999 грн, то це явна ознака, що тендеру зумисне уникали. У цьому випадку усі кошти без конкуренції віддали водоканалу. Тендер — це не якась там забаганка активістів, це спосіб зекономити кошти платників податків. Система електронних закупівель «Прозорро», за статистикою, дає 10-15% економії, у випадку з фонтаном йшлося б про потенційну економію в 200?000 грн., якої тепер не буде.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також