Фермерам Рівненщини частково відшкодують кошти за тварин

829 0

Ми у соцмережах:

Фермерам Рівненщини частково відшкодують кошти за тварин

На Рівненщині продовжують підтримувати тваринників, аби й надалі розвивати галузь.

У грудні комісія при Департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА визначила 5 суб’єктів господарювання, які мають право на часткове відшкодування вартості закуплених племінних тварин. Загальна сума компенсації – 8 млн грн.

- Тваринники загалом закупили для подальшого відтворення 576 голів племінних нетелів та телиць. Це сприятиме збільшенню виробництва молока, стабілізації поголів’я корів та підвищенню їх продуктивності, - прокоментувала директорка департаменту Надія Переходько. – Галузь молочного скотарства важлива для області та держави, адже забезпечує продовольчу безпеку, молокопереробні підприємства сировиною, а села – робочими місцями та надходженнями коштів до бюджетів.

Загалом Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області, якою передбачається часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, діє з 2022 року. Програма буде працювати і в наступному році.

Суб’єкти господарювання галузі тваринництва за консультаціями можуть звертатись до департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації за номером телефону 0362-62-08-15 або на адресу електронної пошти: agroprom@rv.gov.ua

Загалом на Рівненщині функціонує 24 фермерські господарства, де розвивається племінна справа. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також