Євросоюз почне переговори про вступ України

1623 0

Ми у соцмережах:

Євросоюз почне переговори про вступ України

Таке рішення ухвалила Єврокомісія, бо Україна виконала 90% необхідних рекомендацій.

Президентка комісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що комісія рекомендує почати переговори про вступ України і Молдови до ЄС:

- Через 10 років після протестів на Майдані настав дійсно історичний день. Сьогодні Європейська комісія рекомендує розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою. Також комісія рекомендує почати переговори з Боснією та Герцоговиною після досягнення належної відповідності критеріям. Також рекомендує надати Грузії статус країни-кандидата.

У грудні під час зустрічі лідерів країн ЄС може бути ухвалено політичне рішення про початок переговорів з Україною про вступ. Однак реальні переговори почнуться, коли Україна виконає усі 100% вимог.

УП передає, що у звіті комісії зазначено, що українська влада ще повинна:

- ухвалить запропонований урядом закон про збільшення штатної чисельності Національного антикорупційного бюро України;

- виключить із закону про запобігання корупції положення, які обмежують повноваження НАЗК щодо перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та обмеження повноважень НАЗК щодо перевірки майна, придбаного декларантами до вступу на державну службу, без шкоди правилам, що застосовуються до забезпечення національної безпеки під час війни;

- прийме закон, який врегулює лобіювання за європейськими стандартами, як частину антиолігархічного плану дій;

- прийме закон, що стосується решти рекомендацій Венеційської комісії від червня 2023 року та жовтня 2023 року, пов’язаних із законом про національні меншини, а також врахує рекомендації Венеціанської комісії, пов’язані із законами про державну мову, медіа та освіту.

- Україна має продовжувати боротьбу з корупцією шляхом подальших розслідувань та вироків щодо корупції.

Наступний висновок Європейської комісії буде вкінці березня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також