На Рівненській АЕС побудують новий енергоблок

1634 0

Ми у соцмережах:

На Рівненській АЕС побудують новий енергоблок

НАЕК "Енергоатом" вирішив побудувати новий енергоблок на Рівненській атомній електростанції у Вараші.

16 серпня  під час перебування на Рівненській атомній електростанції президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін відвідав майданчик майбутнього будівництва енергоблока №5 Рівненської АЕС, який був визначений ще у 2004 році. Під час наради з активом РАЕС і оперативним персоналом очільник Енергоатома разом з директором ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколою Божко провів презентацію проєкту і графіка будівництва нового енергоблока.Його планують запустити в експлуатацію у 2032 році на майданчику, який вибрали під будівництво ще майже 20 років тому.

Блок потужністю 1100 МВт будуватиметься за американською технологією АР1000 компанії Westinghouse, повідомляє на своїй фейсбук-сторінці  Енергоатом.

Уже виконано низку передпроєктних робіт, зокрема аналіз наявного й перспективного використання водних ресурсів району розташування АЕС, аналіз наявної інфраструктури РАЕС і міжсистемних зв’язків західного регіону енергосистеми України. Проведені також передпроєктні роботи з визначення обмежувальних геологічних умов до вибору енергоблока.

Будівництво енергоблока №5 Рівненської АЕС викликане необхідністю заміщення потужностей енергоблоків № 1, 2, термін продовження експлуатації яких завершується у 2030-2031 роках.

Рівненська АЕС має два реактори ВВЕР-440 (енергоблоки №1 і №2) і два реактори ВВЕР-1000 (енергоблоки №3 і №4). У липні 2022 року РАЕС стала третьою електростанцією, де почали використовувати американське ядерне паливо замість російського.

Нагадаємо, ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який заплановано завершити до 2029 року. Наступним енергоблоком, який збудує Компанія, буде блок №5 Рівненської АЕС. Його введення в експлуатацію має відбутися у 2032-му.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також