«Дзвіночки» діабету

4811 0

Ми у соцмережах:

«Дзвіночки» діабету

Підвищена стомлюваність. Багато людей деякий час відчувають втому навіть після того, як добре виспалися. Буквально 5-10 хв. фізичної активності при підвищеному рівні цукру в крові призведуть до того, що людина буде буквально валитися з ніг від втоми. При наявності такого симптому слід пройти медичне обстеження і з'ясувати причину нездужання.

Підвищена стомлюваність. Багато людей деякий час відчувають втому навіть після того, як добре виспалися. Буквально 5?10 хв. фізичної активності при підвищеному рівні цукру в крові призведуть до того, що людина буде буквально валитися з ніг від втоми. При наявності такого симптому слід пройти медичне обстеження і з'ясувати причину нездужання.

Спрага і посилений апетит. Коли в крові підвищується рівень глюкози, людині хочеться пити, і в неї спостерігається сухість у роті протягом всього дня або ночі. Вживання великої кількості води призведе до набряклості, тому якщо ви кілька днів не можете впоратися зі спрагою, то насамперед здайте аналіз крові. Те ж саме стосується і проявів посиленого апетиту. Чим більше цукру в крові, тим менше глюкози потрапляє в клітини, звідси і з'являється непереборне відчуття голоду, і людині хочеться їсти все підряд.

Схуднення. На початковій стадії розвитку цукрового діабету людина може різко схуднути без усіляких дієт і вранішніх пробіжок. Низький рівень інсуліну в крові й підвищені показники цукру призводять до того, що в кровоносній системі порушується метаболізм глюкози, а в такому випадку відбувається прискорене спалювання саме жирових клітин і тому людина худне на очах.

Тривога і агресія. Люди, самі того не помічаючи, стають злішими та емоційнішими в момент, коли рівень цукру в їхній крові піднявся вище від норми. Але зазвичай на це рідко звертають увагу і діабет продовжує розвиватися.

Зниження зору. Як у дорослих, так і в дітей погіршується зір. Їм стає важче сконцентрувати погляд на якомусь предметі або ж вони просто погано бачать перед собою і далеко від себе. Очі при діабеті страждають від клітинного голодування і деформації, отож якщо у вас різко погіршився зір, то варто перевірити кров на рівень цукру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також