Душа просить солянки. Класичний варіант улюбленої страви «після свята»

888 0

Ми у соцмережах:

Душа просить солянки. Класичний варіант улюбленої страви «після свята»

Після свят із залишків їжі — м’яса, ковбаси, оливок, овочів — можна приготувати смачну солянку. Основний інгредієнт — м’ясний, рибний чи грибний бульйон. Ця страва недаремно користується особливою популярністю після зимових свят — попри те, що солянка ситна, її смак із кислинкою доречний після тривалих гостин.

Залежно від того, що ви додаватимете в солянку, ви отримаєте різні рецепти цього супу: рибна, з ковбасою, з капусти, з грибами, овочева, по-грузинськи, домашня.

Найпопулярніший рецепт солянки — класичний. Але не варто боятися замінювати компоненти і змішувати їх на свій смак. Або ж просто використовувати те, що у вас є.

Для приготування класичної солянки на чотири порції будуть потрібні: 1,2 літра (близько 5 склянок) нежирного м’ясного або курячого бульйону; велика цибулина, морква та картопля; 70 грамів бекону або грудинки; 100 грамів копченої ковбаси зі свинини; 160 грамів курячого м’яса; 3 великих солених огірки; томатна паста; паприка.

Починаємо готувати солянку з варіння бульйону. А тим часом нарізаємо кубиками шинку, ковбасу, цибулю, солені огірки. Після цього три види м’яса кидаємо в бульйон і варимо 15–20 хвилин на слабкому вогні. Починаємо готувати засмажку. На розігріту сковорідку наливаємо олію і всипаємо нарізану цибулю. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо дві-три столові ложки томатної пасти. Перемішавши, вливаємо в суміш чотири столові ложки готового бульйону. Засмажку залишаємо тушкуватися на слабкому вогні приблизно 5 хвилин. Коли вона буде готова, висипаємо вміст у бульйон і додаємо оливки, розрізані навпіл.

Далі солимо і перчимо страву, перемішуємо, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні ще 10 хвилин. Перед вживанням солянка повинна настоятися 15–20 хвилин. Для подачі на стіл можна приправити страву половиною лимона, дрібно нарізаним кропом, сметаною (за бажанням).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також