Духовні скріпи готуються атакувати Україну: в Кремлі визрів підступний план

1132 0

Ми у соцмережах:

Духовні скріпи готуються атакувати Україну: в Кремлі визрів підступний план

Керівництво УПЦ МП разом з посольством Росії в Україні перейшли на новий рівень щодо зриву надання автокефалії Українській Православній Церкві. Про це повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук: «Процес надання Томосу про автокефалію Українській Православній Помісній Церкві, який, згідно зі встановленими процедурами, йде своєю чергою і який росіянам не зупинити, продовжує бентежити думки у Москві напередодні 1030-ї річниці хрещення Русі».

За словами Тимчука, «на фоні нестримно зростаючої підтримки в українському суспільстві ідеї автокефалії та створення УППЦ, а також після останніх заяв представників Константинопольського патріархату, Кремль і РПЦ продовжують дискредитувати сам процес, заспокоювати своїх прибічників і намагатися розгонити «зраду» шляхом проведення всіляких дезінформаційних кампаній».

Крім того, нардеп розповів, що 27 липня у Києві готуються серйозні провокації, для прикриття яких УПЦ МП організовує «хресні ходи» та «молебні». Зокрема, на Володимирській гірці.

«Напевно, знайдуться чергові «патріоти», які спробують зімітувати переслідування вірян за конфесійною ознакою або почнуть атакувати храми. Це необхідно для того, аби сформувати «необхідну картинку», щоб переконувати світ у «загрозі розколу світового православ'я» та «кривавому протистоянні в Україні на релігійному ґрунті», - каже Дмитро Тимчук.

До слова, на запрошення президента України Петра Порошенка до Києва 28 липня на святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України прибуде високоповажна делегація з Константинополя від Вселенського патріарха Варфоломія.

"Вселенський патріарх Варфоломій і перші особи інших помісних православних церков проігнорували запрошення УПЦ МП на святкування 1030-річчя хрещення Русі-України. Проте не відмовив президентові України - повноважна делегація від Церкви-Матері в Україні на свято все ж буде", - йдеться у повідомленні Української Помісної Православної Церкви.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також