Дружину та дитину військового тероризує і виставляє за двері скандальний рівненський забудовник

7123 0

Ми у соцмережах:

Донька закрилася у ванній, коли почали виламувати двері

Вирізані болгаркою двері, вся в сльозах неповнолітня дитина, поліція та поняті в квартирі. Таку картину побачила у себе вдома рівнянка Марія Кричфалушій, яка прилетіла з роботи після тривожного дзвінка своєї 12-річної доньки Іванки. Дівчинка тремтячим голосом повідомила мамі, що невідомі виламують двері в квартиру, а вона, до жаху перелякана, закрилася у ванній кімнаті.

В картирі № 3 по вулиці Академіка Дем’янчука, 1-Б родина Кричфалушій живе з 2016 року. Купили її у рівненського забудовника Василя Немеша, на якого багато років працював глава сімейства Роман. За цей час зробили ремонт, минулого року проплатили за квартиру останній платіж, почали переоформляти її і тоді почалися незрозумілі рухи зі сторони забудовника.

Василь Немеш— Немеш почав мені дзвонити, слати смс-повідомлення з погрозами, — пригадує пані Кричфалушій. — А якось наздогнав мене у дворі будинку і почав вимагати, щоб я забиралась геть із квартири, бо нібито вона мені не належить. Пізніше я дізналася, що він в судах почав оскаржувати моє право власності на це помешкання. А близько двох тижнів тому прийшов із дільничним і, поки правоохоронець знімав все на телефон, хлопці Немеша вирізали двері в мою квартиру. Донька після цього досі не може спати, прокидається серед ночі і плаче, бо їй здається, що хтось вламується до нас. Довелося навіть звертатися по допомогу до психолога.

Про факт незаконного проникнення у квартиру пані Кричфалушій написала заяву у поліцію. Каже, якби був її чоловік тут, то такого точно не сталося б. Однак він вже не перший рік захищає Україну. Мав поранення, проходив реабілітацію, однак щоразу повертався до своїх військових побратимів з 72-ї бригади «Чорні запорожці», яка нині воює на одному з найгарячіших напрямків.

Щоб звязатися із Романом, знадобилося кілька днів. Пізніше, коли він таки перетелефонував нашому журналісту, то вибачався і пояснив, що там, де він зараз знаходиться (місце немає права називати), спілкуватися по телефону рідко коли випадає нагода. Навіть із дружиною та дитиною. Про ситуацію із Немешем він дізнався від своїх рідних і каже, що це своєму колишньому шефу Немешу не пробачить.

Роман Кричфалушій: «Якби я був тут, то цього точно не сталося б»

— Якби я був тут, то цього точно не сталося б, — обурюється Роман. — Ніколи не подумав би, що земляк (обидва із Закарпаття, — від авт.) може виявитися такою гнилою людиною і стане тероризувати жінку та малолітню дитину, в той час, коли я воюю, захищаючи в тому числі і таких, як він.

За словами Романа, він більше 10 років працював на цього забудовника. Фактично був його «правою рукою» по будівництвах. Чоловіки тривалий час працювали на довірі. Немеш навіть оформив на свого помічника та його дружину кілька своїх фірм. Перші серйозні непорозуміння почалися після того, як Роман, на прохання свого шефа, зробив факсіміле, щоб за його відсутності можна було підписувати документи.

— Я спочатку відмовлявся, бо розумів, яка це відповідальність, — продовжує наш співрозмовник. — Але Немеш тиснув, мовляв, ми земляки, а тому ніякої підстави у нашій співпраці й бути не може. І я погодився. А пізніше дізнався, що він разом зі своїм юристом моїм факсіміле «понадпідписували» такого, під чим я ніколи не поставив би свій автограф. Зрозуміла річ, я почав задавати йому логічні запитання, а він «клеїв дурня», списував усе на свого юриста і щоразу обіцяв розібратися. Коли ж я йому сказав, що йду служити, він взагалі наче сказився. Спочатку не хотів відпускати на навчання штурмовиків, а потім взагалі почав погрожувати. Ну я його і відправив прямим текстом у напрямку російського військового корабля. Тому він і мститься мені та моїй сім’ї. Зробив якийсь неіснуючий борг дружині у 70–80 тисяч доларів і зараз намагається відібрати нашу квартиру.

Ми намагалися почути позицію і самого пана Немеша щодо цієї ситуації, однак він ні на дзвінки, ні на повідомлення у месенджерах так і не відповів. Хоча знав, хто телефонує і з якого приводу. Якщо ж у пана Немеша таки з’явиться бажання прокоментувати цю ситуцію — ми готові надати йому слово.

Варто зазначити, що скандали, пов’язані із прізвищем Немеша, який до того ж є колишнім зятем досі впливового у місті ексголови Рівненської ОДА Миколи Сороки, виникають вже не вперше. У 2016 році мешканці колишньої вулиці Струтинської 13-А пікетували сесію Рівненської міськради, бо на той час депутат Немеш просто під їхніми вікнами самовільно і без жодних документів звів 11-поверхівку.

Того ж року він влаштував стрілянину по поліцейських, які прийшли до нього на фірму із обшуками за підозрою у розкраданні коштів та зловживаннях службовим становищем у сфері будівництва в Березнівському районі.

Марія заявила в поліцію про незаконне проникнення в її квартиру

Були скандали і навколо будинку на вул. Степана Дем’янчука, 1-А, який теж зводила фірма Немеша — «Рівбуд». Мешканці будинку скаржилися на те, що забудовник перешкоджає їм створювати ОСББ.

А в 2018 році Немеш влаштуав цілий бойовик за будівлю на вулиці 16 Липня, 10. Були там тоді й хлопчаки спортивної статури, і рішення суду, і офшорні фірми, і навіть зафіксований правоохоронцями факт побиття невідомими особами самого пана Немеша, у чому він звинувачував іншого місцевого бізнесмена Андрія Федорчука.

Таких історій можна пригадати ще чимало. Власне, як і кримінальних справ, що були порушені по будівельній діяльності Василя Немеша, однак по жодній із них він так і не був по-справжньому покараний. Кажуть, не без допомоги того ж таки Миколи Сороки.

Влад ІСАЄВ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також