«Дрони, стадіони та баланс пріоритетів», - Третяк розповів, що його обурює

1725 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Нарікає, що міських голів сварять і ганьблять через використання бюджетних коштів.

Міський голова Рівного Олександр Третяк вирішив відреагувати на дискусію щодо того, чи правильно використовуються кошти з місцевої скарбниці. Та пояснив на своїх сторінках у соцмережах, чому місто не можу напряму давати гроші на армію:
 
 -  Складається враження, що Уряд, щоб прикрити свої недопрацювання в питанні вирішення військових проблем, вирішив звалити все на місцеве самоврядування. Для тих, хто не в курсі, маю нагадати, що згідно з законом міські бюджети не мають права напряму перераховувати кошти на ЗСУ або купувати товари військового призначення. Уряд однією рукою забороняє це робити своїми постановами і не дає механізмів закупівлі для армії, іншою сварить і ганьбить мерів, що ті, мовляв, занадто багато займаються господарськими питаннями під час війни.

Особливо на початках війни, та й зрештою зараз, місцевому самоврядуванню доводилось проявляти чудеса еквілібристики або ж ламати голову над дилемою: як допомогти військовій частині, котра має величезну потребу, але не може отримати коштів від громади, бо у випадку невірного рішення, як над одними, так і над іншими одразу нависає Дамоклів меч в особі багатьох правоохоронних структур. Тим не менше, завдяки платникам податків Рівного, наше місто серед тих, хто в міру своїх скромних бюджетних можливостей левову частку коштів спрямовувало на військові потреби.
 
Також очільник Рівного пояснив, скільки саме коштів пішло на військових:
 
 - Тепер по суті. З 24 лютого 2022 року по 1 липня 2023 року на видатки пов’язані з воєнним станом було спрямовано півмільярда гривень, а якщо точніше 550 млн грн. Це досить таки багато. Лишень за перше півріччя 2023 року профінансовано 213 мільйонів гривень, в тому числі субвенції військовим частинам, в складі котрих воюють рівняни, ТРО та ДФТГ. За ці кошти військові змогли придбати собі такі необхідні безпілотники, ударні дрони, засоби захисту, тощо.
До слова, маю сказати, що 150 мільйонів гривень було перераховано на Рівненську обласну військову адміністрацію на так званий «оборонний бюджет», проте досі громада так і не отримала звіту від ВЦА, на які ж проекти вони були використані. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також