Проїзд імені Климука: як у Рівному будуватимуть дорогу до елітного масиву

4663 3

Ми у соцмережах:

Проїзд імені Климука: як у Рівному будуватимуть дорогу до елітного масиву

Якщо ви не можете посеред літа знайти частини асфальтного покриття на дорогах Рівного, то ми можемо назвати адресу, де гіпотетично варто його шукати — на сусідніх вулицях Бузковій, 13 і Бурштиновій, 19. Чому там, запитаєте? Бо саме за цими адресами недавно побудувалися головний комунальник і головний дорожник Рівного, а цього року за бюджетні гроші вони ще й зроблять собі під хати проїзд

Понад 2,4 млн. грн. з міського бюджету виділяють на будівництво проїзду з вулиці Київської до вулиці Бузкової. Бузкова, як і Бурштинова — це масив на близько півсотні ділянок, які років десять тому міська влада виділяла «заслуженим комунальникам» міста — двірникам, дорожникам, водіям. Від «заслужених» серед власників ділянок лишилися одиниці, натомість там повиростали хати бізнесменів, посадовців та депутатів, яким нині незручно до власних будинків їхати в об’їзд та ще й напіврозбитою вуличкою, що веде до Європейського університету.

А серед мешканців масиву, на Бурштиновій, 19, не хто-небудь, а сам Ярослав Сахнюк, начальник міського управління ЖКГ, яке вирішує, які і за скільки дороги у Рівному ремонтувати. А по сусідству ще живуть дружина колишнього начальника цього управління Івана Геми, депутатка та голова земельної комісії Людмила Туровська, заступниця начальника ДФІ у Рівненській області Наталія Шевчук з чоловіком-підприємцем, дружина посадовця МЗС Юрія Романчука Олена. Тож не дивно, що суттєвих проблем із оголошенням тендера на облаштування кількох метрів проїзду, хоч і за такі гроші, не виникло.

У травні управління ЖКГ оголосило тендер на Prozorro, і перемогу у ньому розіграли комунальне ШЕУ, де керує Віктор Климук, та приватне «НВП Шляхбуд», в якому головним інженером — Владислав Климук, син п.Климука та офіційний власник будинку на понад 400 квадратів на Бузковій, 13. До речі, сам Віктор Климук, хоч і заперечує, що живе у новому масиві, є головою тамтешнього кооперативу «Перлина Рівного».

Підприємства на тендері навіть не торгувалися. Приватне запропонувало на близько 50 тис. грн. менше, і тендерний комітет наразі визначається, чи визнавати його переможцем. Громадські активісти, які моніторять публічні закупівлі, заявили, що звертатимуться до Антимонопольного комітету, бо мають підозру на змову учасників. Бо окрім того, що і в ШЕУ, і в «Шляхбуді» — Климуки, ці підприємства ще й офіційно співпрацюють. Так, ШЕУ вже уклало сім договорів субпідряду з «Шляхбудом» на понад 1,2 млн. грн. Йшлося про поточні ремонти вулиць міста і кладовища «Нове». А «НВП Шляхбуд», між іншим, було створено тільки торік і належить воно, за даними держреєстру, колишньому заступнику директора «Санком-Рівне» Євгенію Кінашу.

Віктор Климук, директор ШЕУ, про будівництво на Бузковій розповідає так:

— Я не буду говорити, де працевлаштований син, бо він живе окремо. Будинок на Бузковій збудувала моя теща, Світлана Фурсова, чий покійний чоловік працював на дуже хороших посадах, окрім того, вони продали будинки у Славуті. Хату теща подарувала моїй дружині, а та — нашому синові.

Будівництво проїзду на Бузковій — замороч­ливий об’єкт, тому ми й не торгувалися на аукціоні. І так набрали робіт, аби встигнути. А ще й погоди нема — не можемо ремонтувати вулиці. Щодо масиву, то члени кооперативу самі зробили дороги на Бузковій та Бурштиновій, але наразі до будинків потрапляють через тимчасовий проїзд до масиву, який робили теж за власні кошти.

Євгеній Кінаш, власник та директор «НВП Шляхбуд»:

Влад у нас справді працює десь з грудня чи Нового року, але він — простий інженер і ніякого стосунку до тендерів, в яких беремо участь, не має. Жодної змови з ШЕУ теж не було.

Алла САДОВНИК.
Довідка РВ: Список власників ділянок на вулиці Бузковій: № 1 — Ковальчук Галина Іванівна, №2 — Ткач Людмила Михайлівна, № 3 — Шевчук Валерій Ярославович (підприємець та чоловік заступниці начальника ДФІ у Рівненській області Наталії Шевчук), №5 — Бортник Андрій Анатолійович, №6 — Оліфер Володимир Тимофійович, № 7 — Таргонська Ельвіра Сергіївна (підприємниця), №8 — Туровська Людмила Валентинівна (депутатка Рівненської міської ради), № 9 — Делеган Оксана Петрівна (власниця «Смарт Кідс»), № 10 — Романчук Олена Петрівна (дружина начальника другого західноєвропейського відділу МЗС Юрія Романчука), № 11 — Назарук Оксана Анатоліївна (співзасновниця ГО «Зір»), № 12 — Гончарук Володимир Мойсейович, № 13 — Фурсова Світлана Михайлівна (теща Віктора Климука), № 14 — Зоря Віктор Борисович (підприємець), № 15 — Петеля Лариса Володимирівна (підприємниця), №16 — Бабюк Ярослав Володимирович (підприємець), №17 — Свиридюк Віктор Павлович (начальник ремонтно-механічної майстерні КАТП-1728), №18 — Єрьомкін Валентин Юрійович, № 19 — Семенчук Сергій Михайлович, №20 — Чемерисюк Євген Федорович, №21 — Скворцов Сергій Михайлович (підприємець), № 22 — Лозінський Олег Олегович (підприємець).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також