Дорога до стадіону: обіцяють, що до травня багнюки не буде

1235 0

Ми у соцмережах:

Фото MykytaANT

Рівне уже відвідали представники футбольної федерації, які проінспектували стадіон «Авангард». Надали рекомендації, що потрібно зробити до 15 травня. Адже саме в цей день відбудеться футбольна подія року — гра за кубок України з футболу. До цього часу територія перед стадіоном має змінитися до невпізнаваності. Бо наразі, щоб потрапити на стадіон, вболівальники спочатку мусять подолати багнюку.

Олександр Алембіта, директор стадіону «Авангард»:

— Одразу після інспекції з Києва відбулося кілька засідань, які очолював секретар міської ради, керівник Рівного Віктор Шакирзян. Усі зауваження Української асоціації футболу щодо усунення недоліків на стадіоні та перед ним були розглянуті детально. Кожне управління, адміністрація стадіону та генеральний підрядник отримали свої завдання, що вони мають зробити. Переважна більшість завдань лежить на підряднику, який виконує реконструкцію стадіону. Адже перед стадіоном має бути зроблено благоустрій. Будуть зроблені нормальні заходи на стадіон: десь покладуть асфальт, а десь вимостять плиткою. В районі східної трибуни раніше не було нічого. Однак там усе має бути вимощено бруківкою. Це буде основний із входів на стадіон. Біля ще двох бокових заходів теж будуть проведені роботи. Трест зеленого господарства має вичистити паркову зону. Буде організовано велику толоку, під час якої вигребеться все листя та будуть зрізані аварійні дерева.

Особливу увагу було приділено місцям для паркування автомобілів. Адже передбачається, що приїде велика кількість вболівальників. Під парковку буде використано запасне футбольне поле біля стадіону. Було обраховано, що там можна зробити понад 400 паркомісць. Цього буде більш ніж достатньо. Зробимо там тимчасову розмітку. Поблизу стадіону будуть розміщені оголошення та вказівники, де вболівальники можуть залишити свої авто. Усе буде зроблено так, що коли людина їхатиме по вулиці Степана Бандери у сторону стадіону «Авангард», то уже буде орієнтуватися, де їй заїжджати. А на самій парковці працюватимуть стюарди. На мою думку, до травня усе це більш ніж реально зробити.

Микола Дядюсь, заступник міського голови:

— Усі рекомендації місто від футбольної організації отримало. Однак одразу зауважу, що під час війни заборонено будь-які капітальні видатки. Тому з бюджету міста на благоустрій перед стадіоном гроші виділяти не будуть. Все робитимуть за кошти спонсорів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також