Дорога до Білого озера, яку ремонтував Фалко і за яку не заплатили, - «без жодної вибоїни»

7268 1

Ми у соцмережах:

Фото - Varash.info

Двокілометрова ділянка між Городком та Рудкою у Володимирецькому районі – поки що єдина на Рівненщині, за поточний середній ремонт якої Служба автомобільних доріг не заплатила підряднику.

Дорога веде до Білого озера і про неї у 2017 та 2018 роках багато писали і ЗМІ, і активісти, невдоволені ремонтом.

Робила ділянку фірма Юрія Фалка «Фіалка», вигравши тендер навесні 2017 року на 5 млн грн.

Ще коли ремонт тривав, на нього почали нарікати водії – мовляв, асфальти чіпляється за колесами. Служба автодоріг тоді коментувала, що це не асфальт, а бітум, але фірма порушила технологію, бо не огородила ділянку на період ремонту.

За роботу «Фіалці» так і не заплатили всю суму, але не через скаргу активістів, а через перевірку столичних експертів, які встановили, що товщина асфальту не відповідає нормам.

«Фіалка» мала би переробити ділянку за власний кошт, а тоді б їй оплатили тендерну суму з держбюджету. Але з висновком експертів фірма не погодилася.

Наразі суперечку, за словами заступника начальника Служби автомобільних доріг Миколи Козачка, вирішують у суді.

Пан Козачок додав, що недавно їхав дорогою до Білого озера і відмітив, що на відремонтованій ділянці «жодної вибоїни».

Додамо, що це єдиний підрядник, з яким не розрахувалися через неналежно виконані роботи. За словами п.Козачка, були ще два випадки, коли столичні експерти встановлювали порушення на ділянках, які ремонтували на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів, проте підрядники погоджувалися перекласти асфальт.

Микола Козачок також запевняє, що Служба не підписує акти виконаних робіт з підприємствами-підрядникам, поки експерти не підтвердять, що роботи виконано правильно.

А про плани Служби автодоріг на цей рік читайте у матеріалі "Гроші на дороги: вистачить для білорусів і на "північну об'їзну"".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також