До Львова потягом — і довго, і незручно

3736 0

Ми у соцмережах:

До Львова потягом — і довго, і незручно

І до карантину залізничне сполучення зі Львовом було не найкращим. Добратися до туристичного та студентського сусіднього обласного центру рівняни, втім, могли кількома електропотягами, швидкісною електричкою та пасажирськими потягами, які їхали через Здолбунів.

Нині ж добиратися з Рівного до Львова залізницею — і довго, і незручно. Попри те, що карантинні обмеження послабили ще влітку, а студенти восени таки поїхали на навчання, роботу найбільш зручної для рівнян швидкісної електрички, яка за менш як три години долала відстань між обласними центрами, не відновили.

Швидкісний електропотяг «Рівне-Львів» курсував двічі на день: відправлявся з Рівного перед сьомою ранку та близько другої дня, а повертався — в обід та ввечері. Попри незручне (дуже щільне) розташування місць у вагонах, електропотяг користувався популярністю, бо ж їхав швидко і коштував дешевше, аніж, наприклад, маршрутка чи блаблакар.

Чому досі не поновили сполучення, у Львівській залізниці не пояснюють. Речник структури Андрій Везденко лише зазначає, що залізниця на сьогодні серед іншого розглядає і можливість відновлення курсування цього потяга. «Проте предметно говорити про дату та рішення щодо цього поки завчасно», — додав пан Везденко.

Пасажири наразі можуть користуватися хіба електропотягами, які долають відстань до Львова за майже п’ять годин. Та й їхній розклад, у порівнянні з докарантинним, теж не найкращий. Так, до Львова з Рівного відправляються лише електричка о третій ночі. Зі Здолбунова є рейс о 9.30 вранці та ще до Красного близько шостої вечора. Зі Львова до Здолбунова електропотяг відправляється о пів на третю дня, до Рівного — о пів на одинадцяту вечора. Також є електричка з Красного до Здолбунова о восьмій ранку. Обідні рейси, якими зазвичай їздили студенти, не відновили.

Також до Львова ще можна доїхати пасажирським потягом «Київ-Солотвино». Він їде щоденно зі Здолбунова о 23:44, а відправляється зі Львова у зворотному напрямку близько другої ночі. Їде потяг 2,5 години, а вартість квитка у плацкарті — близько 120 грн.

У 2020 році, зазначимо, Укрзалізниця зупинила курсування частини потягів по всіх регіонах. Через карантинні обмеження торік кількість проданих квитків була у 2,5 раза меншою, аніж у 2019 році.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також