Диван — найгірше місце для роботи вдома

1045 0

Ми у соцмережах:

Диван — найгірше місце для роботи вдома

При роботі вдома замість офісних столів і стільців більшості людей доводиться вибирати між диванами, ліжками, кухонними столами або підлогою, рухаючись менше, ніж будь-коли раніше, в невеликих приміщеннях. Найбільше вплинути на фізичне здоров’я і рівну спину можуть ноутбуки, які багато хто використовує для роботи по вісім годин на день і більше. І дуже часто — не на столі. А на дивані.

Фахівці та експерти сходяться на думці, що диван — найгірше місце для роботи. Адже коли ви сидите на дивані, це створює ще більше навантаження на тіло — бо спонукає зісковзувати, підняти голову вперед і т. д.

Експерти радять змінювати періодично місце роботи вдома — замість дивану перейти, наприклад, за кухонний столик.

Сидіти на підлозі й покласти ноутбук на диван або журнальний столик теж допускається.

А ще варто зробити під ноутбук підставку — щоб монітор був на рівні очей, коли працюєш лежачи на дивані.

Рекомендується регулярно виходити на балкон, щоб подихати свіжим повітрям або відчиняти вікно/кватирку для провітрювання приміщення. Також потрібно активізувати свої м’язи — ходити по квартирі або бігати вгору-вниз по сходах, якщо вони є. Рухатися треба кожні пів години. Простими вправами може стати потягування рук догори і нахил тулуба в різні боки. Слід намагатися кожну годину лежати рівно на підлозі, а ноги піднімати під кутом 90 градусів, щоб розтягнути м’язи спини. Якщо людина говорить по телефону, їй в цей час теж треба ходити по квартирі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також