Депутати виступили проти закупівлі дорогого обладнання для діагностичного центру

1646 0

Ми у соцмережах:

Депутати-лікарі Владислав Сухляк та Іван Караїмчук

15 млн грн з обласного бюджету мали виділити сьогодні на купівлю новітнього рентгендіагностичного комплексу для обласного діагностичного центру.

Обладнання дозволило б робити обстеження та мініінвазивні операції з меншою дозою опромінення.

Депутат Ярослав Романюк виступив проти такої закупівлі. Зазначив, що діагностичний працює як поліклініка - з вихідними, на яких люди отримати допомогу рентгену не зможуть. Депутат запропонував обладнання купити, але для котроїсь з лікарень у медокругах, наприклад, для сарненської.

Пана Романюка щодо діагностичного підтримали Микола Кучерук та Владислав Сухляк. Але п.Кучерук запропонував обладнання купити для обласної лікарні, а п.Сухляк не купувати взагалі, а 15 млн розділити між районами і придбати обладнання для районних лікарень.

Пропозиції не підтримали голосуванням інші обранці. За рекомендацією ОДА вирішили обладнання купити для діагностичного центру, а якщо з 1 липня він не потрапить у програму "Безкоштовної діагностики" Національної служби охорони здоров'я, комплекс передадуть на інший заклад.

Обласна рада сьогодні, додамо, проголосувала за зміни до бюджету, збільшивши до 20 тис.грн на кожного депутата, які ті зможуть використовувати на допомогу мешканцям області. Досі депутати мали по 10 тисяч, на які, як зазначила депутатка Тетяна Воронко, можна було допомогти лише трьом онкохворим. До слова, Рівненська ОДА та облрада на допомогу мешканцям області з обласного бюджету мають по 1 млн грн. Допомогу надають за підписами голів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також