Рівненські депутати хочуть знати, скільки мільйонів віддали на ЗСУ

480 0

Ми у соцмережах:

Рівненські депутати хочуть знати, скільки мільйонів віддали на ЗСУ

«Дякуємо за підтримку, але хотілося би, щоб вона була не одноразовою, а на постійній основі», — звернувся з трибуни заступник командира артилерії з бригади «Азов». Минулу сесію міської ради Рівного знову розпочали з виступів військових. Цього разу до депутатів, окрім «Азова», завітали ще представники «Вовків Да Вінчі» та 130-го окремого розвідувального батальйону. Звернення бійців за допомогою у закупівлі дронів або якоїсь амуніції уже стали звичним явищем. Зазвичай в таких випадках командири описують нагальні потреби, а міська влада шукає у бюджеті на це кошти.

Підтримувати захисників потрібно, — не заперечують обранці рівнян. Та все ж тепер хочуть знати, скільки коштів і на що конкретно місто витрачає на допомогу військовим. Заради цього хочуть створити окрему комісію, в якій були би представники від усіх фракцій:

Олександра Коваленко, депутатка міської ради Рівного:

— Ми неодноразово в кулуарах обговорювали питання, що вже давно настав час створити тимчасову контрольну комісію. Аби ми, як депутати, могли розуміти, знати і оперативно реагувати на запити щодо виділення коштів. Бо збираємося з вами десь раз на місяць, а звернення надходять від військових набагато частіше. Тому треба створити комісію про виділення і розподіл коштів та передачу матеріальних цінностей, які стосуються саме таких звернень від військових частин.

Колеги ж спершу порадили їй підготувати проєкт рішення про створення такої комісії, де вказати попередньо прізвища тих, хто до неї увійде. Можливо, ще й зазначити, що робота комісії буде конфіденційною, щоб не розголошувати важливу інформацію.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— Оскільки міська рада не може купувати напряму все, що пов’язано з оснащенням, то військові підрозділи просять саме субвенцію на закупівлю того, що їм потрібно. А потім нам звітують, на що цю субвенцію витратили. Так само можна буде показати й громаді, що військові купили на бюджетні гроші. Взаємодія таким чином іде уже фактично третій рік.

Олена РАКС


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також