Дбати про громадське здоров`я захотіла лише Гандзюк

1881 0

Ми у соцмережах:

Дбати про громадське здоров`я захотіла лише Гандзюк

Конкурсна комісія сьогодні, 21 серпня, обрала головного лікаря недавно створеного обласного центру громадського здоров'я.

Претендувала на посаду лише Олена Гандзюк, яка виконувала обов'язки керівника центру після його створення, а раніше керувала центром СНІДу.

У центр громадського здоров'я, нагадаємо, увійшли три комунальні заклади обласної ради: центр медичної статистики, центр СНІДу та центр здоров'я.

Пані Гандзюк зазначила, що завдання центру - профілактика захворювань, бо це дешевше, аніж лікування.

Під час презентації Олена Гандзюк розповіла, що центр створюватиме єдину інформаційну систему, в якій буде зібрано дані про захворювання населення. На основі цих даних будуть визначати пріоритети діяльності та оцінюватимуть ризики.

Результати роботи, тобто кращий стан здоров'я мешканців області, за словами пані Гандзюк, будуть за сім-десять років, бо профілактика потребує часу.

На громадське здоров'я, за прогнозами, виділятимуть 5% медичної субвенції. Також центр буде залучати кошти міжнародних фондів, зокрема на купівлю техніки.

Хворі на СНІД, які на період реорганізації ще належать до центру громадського здоров'я, будуть відокремлені, і послуги з лікування їм надаватимуть звичайні медзаклади.

Усі члени комісії підтримали кандидатуру пані Гандзюк. Її призначення ще затвердить обласна рада на наступній сесії 7 вересня. З головною лікаркою підпишуть контракт на наступні п'ять років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також