Даруйте та заповідайте - процедура не зміниться

2173 0

Ми у соцмережах:

Даруйте та заповідайте - процедура не зміниться

Мінюст спростувало чутки про те, що з 1 листопада громадяни будуть позбавлені можливості оформляти спадщину та укладати договори дарування. То ж, як і сьогодні, так і з 1 листопада будь-хто може звертатися як до державного, так і до приватного нотаріусів для оформлення спадщини та укладення договорів дарування.

Перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова пояснила, що в інформації, яку поширювали деячкі ЗМІ, йшлося про те, що зникнуть оцінювачі, які зможуть проводити оцінку майна при даруванні та спадкуванні. “Але діюче законодавство не передбачає обов’язковості проведення незалежної оцінки майна у випадку спадкування або дарування. Проблем при їх укладенні та оформленні на сьогодні у громадян не повинно виникати», – наголосила заступниця міністра.

Олена Сукманова також нагадала, що при укладенні договорів дарування та при оформленні спадщини спадкоємцями першого та другого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені) вартість майна оподатковується за нульовою ставкою, тому документи про оціночну вартість майна не повинні вимагатися нотаріусом. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також