Данилюка та Лук’янову звільнили, радник міністра назвав їх корупціонерами

3768 0

Ми у соцмережах:

<b>Данилюка та Лук’янову звільнили, радник міністра назвав їх корупціонерами</b>

У Рівненській області нині фактично діє два управління юстиції – одне головне, а інше нещодавно створене територіальне. Головним управлінням досі керує Степан Данилюк, хоча офіційно його вже попередили про звільнення і дали два місяці, як вимагає законодавство, допрацювати та знайти нову посаду.

20140624145243

Степан Данилюк та Марина Лук'янова
- Реформи, які проводить міністерство юстиції, не всім до вподоби, не всі державні службовці їх сприймають, бо боротьба з корупцією – дуже важка робота, - зазначив Помазанов. 6 лютого Міністерство вперше провело співбесіди з керівним складом всіх управлінь юстиції, чи відповідають вони займаній посаді та чи мають потрібну кваліфікацію. Приблизно 70% із них, а це 46 керівників, не пройшли тестування і не змогли пройти співбесіду. У зв’язку з реорганізацією органів юстиції ці особи будуть звільнені і зайняти ці посади більше не зможуть, бо вони їм не відповідають. Але на території Рівненської області відбуваються цікаві речі. Керівник управління державної виконавчої служби пані Лук’янова та ще декілька людей, зокрема, колишній начальник головного управління юстиції (Степан Данилюк- ред..), абсолютно впевнені, що ні нинішній керівник (Василь Харчук – ред.), ні всі люди, які прийдуть з ним і будуть відповідати кваліфікаційним вимогам, які ставить Мін’юст, не протримаються тут довго, а те старе корупційне керівництво повернеться у свої насиджені крісла і буде продовжувати свою політику всупереч реформам. Власне тому ми починаємо роботу із працівниками районних відділів юстиції, управління, аби роз’яснити, що реформи несуть лише позитив, спрямовані на удосконалення управління юстиції, а не задля розправи з певними людьми. Новостворене територіальне управління нині очолює колишній керуючий справами виконавчого комітету обласної ради Василь Харчук. На прес-конференції він заявив, що попри те, що Степан Данилюк та його заступники формально працюють, від них забрали печатку, право підпису та самих працівників. Фактично керує управлінням юстиції нині сам пан Харчук, який офіційно був призначений на посаду першого заступника територіального управління юстиції, а нині виконує обов’язки начальника. - У понеділок оголосили конкурс на зайняття вакантної посади начальника, - повідомив Василь Харчук. Я подав свою кандидатуру також. А поки що створив комісію, куди входить незалежний кадровий аудитор та представник мін’юсту і проводжу інтерв’ю з усіма працівниками управління. Ставимо не лише запитання щодо юридичних аспектів, а й психологічні, зокрема про амбіції. У зв’язку з реорганізацією ми хочемо дати молодим та талановитим людям, які раніше не могли пробитися, зайняти керівні посади. Якщо людина не відповідатиме вимогам до працівника органу юстиції, її буде звільнено. Але інтерв’ю – це більше шанс талановитим працівникам стати керівниками. Я б хотів наголосити, що мін’юст зняв таку вимогу, як обов’язковий стаж роботи, а тому хотілося б, щоб молоді люди подавали свої заявки на заміщення вакантних посад. До речі, щодо Марини Лук’янової, то з її звільненням виникають проблеми. Її зняли з посади ще раніше за порушення присяги держслужбовця, але вона поновилася через суд. Рішення ми оскаржили в апеляційній інстанції, але воно поки що не вступило в силу. Василь Харчук Андрій Помазанов
Андрій Помазанов та в.о. територіального управління юстиції Василь Харчук
До слова, державна виконавча та державна реєстраційна служби скасовані, їх приєднують як складову частину мін’юсту. На місцях ці служби також увійдуть як відділи управлінь юстиції. Окрім того, буде об’єднання відділів, а тому під час реформи органів юстиції, яка триватиме не менше року, очікують суттєвого скорочення керівних посад. Додамо також, що лише у Рівненській, Волинській, Кіровоградській та Запорізькій областях жоден із керівників управлінь юстиції не пройшов співбесіду у міністерстві. Незабаром такі ж інтерв’ю чекають на керівників районних управлінь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також