Чому вікна «плачуть»?

7636 0

Ми у соцмережах:

Чому вікна «плачуть»?

Ви не звертали увагу, що на поверхні вікон та зовнішніх стін приміщення утворюється конденсат? Спробуємо пояснити за допомогою простих прикладів, як і чому це відбувається, а також як позбутися цього недоліку та оцінити всі переваги сучасних металопластикових вікон.

Перевага вікон із ПВХ профілю в тому, що вони дуже щільно закриваються та економлять тим самим багато тепла. Та є й інший бік: у приміщенні може збиратися волога, яка випадає на склопакетах у вигляді конденсату. Для того, щоб перевага не перетворилась у недолік, потрібно розуміти, що на конденсування впливають два фактори: температура і вологість. Приміром, якщо в приміщення внести з вулиці холодний предмет — його температура і вологість приміщення можуть у сукупності призвести до утворення конденсату. Ми входимо взимку з вулиці в теплий магазин — окуляри миттєво запотівають. Якщо ж при постійній температурі піднімати вологість — відбувається те ж саме. Ми виходимо з ванни, повертаємось до дзеркала, щоб подивитися на себе, чистого — дзеркало запотіло повністю. Віконні фірми постійно стикаються з так званою точкою роси — постійною проблемою зимового конденсату: вікна «течуть», «плачуть» у мороз, надмірно випадає конденсат на склопакетах, на рамах. Особливо хвилює ця проблема тих, хто ще не поставив вікна і дуже боїться стикнутися з цією проблемою в майбутньому... Річ у тім, що поверхня віконного скла і самих вікон — це найхолодніша поверхня в квартирі, тому при підвищеній вологості (вона повинна становити не більше 40%) конденсат буде обов’язково випадати. Способів боротьби із «заплаканими вікнами» є два. Перший — це боротьба з вологістю. Її потрібно знижувати. Проблема, скоріше за все, в порушеній квартирній витяжці. Якщо будинок старий, то, найімовірніше, причина в захаращенні повітряної шахти. Траплялися випадки, коли під час ремонту горища з повітряних шахт мішками доводилося виносити багаторічні поклади листя, тополиного пуху і дохлих голубів. Якщо будинок новий — можливо, хтось із мешканців «вдало» здійснив перепланування і врізав свій холодильник у витяжну шафу. Отож перевірте і відремонтуйте витяжку — це допоможе. Запобігти утворенню конденсату та несвіжого повітря в приміщенні допоможе й регулярне провітрювання. Потрібно щонайменше двічі на день провітрювати приміщення, відкриваючи вікна на декілька хвилин. Другий спосіб боротьби із «заплаканими вікнами» — це підвищувати температуру внутрішньої поверхні вікон. Можливо, ви невдало зекономили і поставили тонкий однокамерний склопакет, котрий не рекомендується використовувати в житлових приміщеннях нашої кліматичної зони. На жаль, тут допоможе лише заміна склопакета на двокамерний або ж однокамерний з енергозберігаючим склом. Заміну, до речі, можливо виконати без демонтажу вікон. Ще — перевірте радіатори. Вони повинні бути під вікнами! Також вони не повинні бути відсічені широкими підвіконниками та екранами, що запобігають прямому доступу теплого повітря до скла. Якщо ж ви переконані, що у вас все гаразд і з вологістю, і з температурою, і зі склопакетами, а вікна «течуть» все одно — значить, ви відкрили новий закон фізики.

До речі Якщо ж конденсат з’являється усередині склопакета, причиною цього може бути втрата його герметичності. Тоді потрібно викликати майстра. Фірми зі встановлення й виробництва металопластикових вікон повинні давати гарантію на свою продукцію. Наприклад, ТМ «ВІКНОВА» надає гарантійне та сервісне обслуговування впродовж п’яти років. Протягом цього часу, навіть якщо виникнуть негаразди, кваліфіковані спеціалісти їх усунуть.

ТМ «ВІКНОВА»

ТОВ «РЕНОМЕ-ПАРТНЕР»

тел: 62-20-02; 63-30-46

www.viknova.com.ua tag:РЕНОМЕ tag:ВІКНОВА


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також