Вперше за 30 років відремонтують магістральну дорогу у Костополі

2313 0

Ми у соцмережах:

На фото: частина вулиці  Степанської, на якій планують провести ремонт

У 2023 році Костопільська міська рада визначила перелік об’єктів, на яких цьогоріч потрібно провести ремонт. Вулиці Проектову, Бурова, Степанську та Пилипа Орлика було визначено магістральними, оскільки вони сполучають важливі шляхи в’їзду та виїзду з Костополя у різних напрямках.

Це важливо як для промислових підприємств, так і для перевезення пасажирів. У критичному стані перебуває нині вулиця Пилипа Орлика та частина Степанської (місцями її відремонтували у минулі роки).

Торік міська рада виділила кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації ремонту частини Степанської протяжністю близько одного кілометра (від річки-«смердючки» до виїзду з міста у напрямку Корчів’я).

У грудні комунальне підприємство «Костопількомунсервіс» отримало проект вартістю 34 млн грн. Він передбачає комплекс робіт: нову схему організації дорожнього руху, повну заміну дорожнього полотна, систему водовідведення, тротуари по обидва боки (їх ніколи не було), велосипедні доріжки, вуличне освітлення, якого там теж немає, облаштування нових зупинок громадського транспорту тощо.

Тендер виграла компанія «Рівнеавтошляхбуд», яка запропонувала ціну 32,5 млн грн. Але усі розуміють, що зараз це надто велика сума для бюджету, тому ремонт вирішено провести у три етапи.

Як розповів "Костопільщині 21 століття" керівник «Костопількомунсервісу» Ігор Онищук, зараз триває перший етап, підготовчий, вартістю 5 млн грн. До квітня цього року підготовчі роботи мають були виконані.

Другий етап вартістю 12 млн грн з повною заміною дорожнього полотна на частині Степанської запланований на 2024 рік. За понад 30 років експлуатації без капітального ремонту дорожнє полотно тут повністю відпрацьоване і потребує заміни. За виділення коштів мають голосувати депутати на сесії міської ради.

Третій і останній етап ремонту запланований на 2025 рік і коштуватиме близько 15 млн грн. Ігор Онищук каже, що поетапний ремонт запланували одразу з огляду на нинішню ситуацію та величину суми. Тож якщо міська рада не виділить 12 млн грн цього року, ремонтні роботи зупиняться.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також